Ötven forintért vehetsz házat ebben a gyönyörű faluban

A Horvátországban, a magyar határ mentén fekvő festői falu, Légrád ismét meghirdette a különleges ajánlatot, ami már néhány éve is sokak érdeklődését felkelthette.

Akkor egy kunáért, most az ennek megfelelő tizenhárom eurócentért árulják a házakat, ami átszámítva körülbelül ötven forintot jelent írja a 24.hu a CNBC cikke alapján.

A kétezres lélekszámú kisváros népessége folyamatosan csökken, ezért döntöttek úgy, hogy idén újraindítják a 2018-ban egyszer már meghirdetett programot.

A közelben található a Soderica-tó

A feltételek között szerepel, hogy a jelentkezőknek negyvenöt évesnél fiatalabbnak és büntetlen előéletűnek kell lenniük, és párkapcsolatban kell élniük. Emellett csak olyanok vásárolhatnak, akiknek nincs másik ingatlanjuk, de az nem egyértelmű a felhívásból, hogy ez a kikötés csak a horvátországi ingatlanokra vonatkozik vagy általánosságban értendő.

A horvát HRT nevű lap szerint a program egyébként sikeresnek mondható, mert az elindítása óta jóval több gyerek él a városban, mint azelőtt.

A város látképe a Drávával

Mint Ivan Sabolić polgármester elmondta, eddig összesen öt, beköltözésre kész házat adtak el, és három család már be is költözött, ráadásul mindhárom család időközben új taggal bővült.

2021-ben azután tizenkilenc üres házat és egy elhagyott telket kínáltak egy kunáért, ebből tizenhét elkelt. Mivel a házak különböző állapotban voltak, az önkormányzat 25 ezer kuna (nagyjából 1 millió 270 ezer forint) erejéig segítséget ajánlott a felújításokhoz.

Akik magántulajdonban lévő lakást akartak vásárolni, azoknak pedig a település felajánlotta, hogy az ár húsz százalékával, legfeljebb 35 ezer kunával (1 millió 780 ezer forintnak megfelelő összeggel) beszáll. Egyelőre nem tudni, hogy ezek a kedvezmények most is élnek-e.

Az egyeurós házak divatja főleg Olaszországban virágzik, itt tulajdonosok meséltek arról, hogy fest egy ilyen projekt a valóságban.

(Forrás: 24.hu, CNBC, képek: Getty Images)

 

Horvátország | ház | olcsó | Légrád | egy eurós ház

FOLYTASD EZZEL

Kedden és szerdán is sztrájkolni fognak a buszvezetők, a járatok majdnem fele nem fog közlekedni Pécsett

Járatkiesésekkel és árameléssel kell számolniuk azoknak, aki a népszerű fapadossal utaznának

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom