Close
Ebben az országban találjuk a bolygó legszebb partszakaszait

Ebben az országban találjuk a bolygó legszebb partszakaszait

A világ legjobb tengerpartjainak listáját nem könnyű összeállítani, főleg, mert igencsak eltérőek lehet az igények: van, aki a lenyűgöző természeti környezetet keresi, míg mások partihangulatra vágynak, és még számos szempont jöhet szóba.

A World’s 50 Best Beaches (A világ 50 legjobb tengerpartja) azonban azt állítja, hogy a valaha készült legpontosabb és legmegalapozottabb listával állt elő a bolygó legjeiről. Ehhez pedig több mint 750 utazási újságíró, szakértő és influenszer véleményét kérte ki.

Anse Source D’Argent

A lista élén a nyugat-ausztráliai Esperance-ben található, fehér homokjáról és türkizkék vizéről híres Lucky Bay áll, az öt kilométeres partszakaszról többek között búvárkodni, kenuzni indulhatunk, és még homokban ugrándozó kengurukat is láthatunk.

Ausztrália egy másik parttal, a Whitehavennel is szerepel a listán, így a legszebb partok gyűjtőhelyének mondható. De nem járunk rosszul a Seychelle-szigeteken található Anse Source D’Argenttel sem, amely a második helyezett lett, és lenyűgöző gránitszikláinak köszönhetően kapta meg az elismerést. A harmadik a Fülöp-szigeteken található Hidden Beach kis öble, amely csak hajóval érhető el.

Hidden Beach

Ha nem akarjuk kitenni a lábunkat Európából, az izlandi Reynisfjara, a görögországi Navagio vagy a szardíniai Goloritzé felé érdemes indulnunk, amely utóbbi csak egy hellyel maradt le a top tízről. Navagióra viszont csak októbertől juthatunk el, mert addig lezárták.

A legközelebbi strand, amelyik bekerült a válogatásba, a horvátországi Pasjaca, amely a 39. helyet szerezte meg.

Pasjaca
Pasjaca

Íme, a tízes lista:

  1. Lucky Bay, Ausztrália
  2. Anse Source D’Argent, Seychelle-szigetek
  3. Hidden Beach, Fülöp-szigetek
  4. Whitehaven Beach, Ausztrália
  5. One Foot Island, Cook-szigetek
  6. Trunk Bay, Amerikai Virgin-szigetek
  7. Honopu Beach, USA
  8. Reynisfjara Beach, Izland
  9. Navagio Beach, Görögország
  10. Balandra Beach, Mexikó

A magyarok körében ezek ígérkeznek idén a legnépszerűbb tengerpartoknak, és továbbra is paradicsomi strandokkal várnak az olasz Maldív-szigetek.

(Forrás: TimeOut, képek: Unsplash, Getty Images)

legszebb | lista | tengerpart | a világ legszebb | partszakasz

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram