Close
Idén nyáron ezek a tengerpartok tele lesznek magyarokkal

Idén nyáron ezek a tengerpartok tele lesznek magyarokkal

Idén tovább nőtt a horvát tengerpart népszerűsége: április 20-ig 81 százalékkal több foglalást tettek a magyarok, mint egy évvel korábban.

A Szallas.hu  foglalási adatai szerint a szállástípusok közül az apartmanok a legnépszerűbbek, a Horvátországba utazó válaszadók 45 százaléka választja ezeket. Az idei szezonban (június-szeptember) egy főnek egy éjszaka átlagosan 12 ezer forintba kerül. A legtöbben (a foglalások 44,3 százalékában) félpanziós ellátást kérnek, ennél jóval kevesebben kérnek csak reggelit (17,8 százalék), és mindössze két százalék választja a teljes ellátást.

Az előző évekhez hasonlóan az Isztriai-félsziget, a Krk sziget és a Dalmácia-Split régió a legvonzóbb úti cél.

Dubrovnik

Az utazók az ár mellett az ingyenes lemondás, az előleg nélkül foglalható opciók és a nagyszámú pozitív vendégértékelés alapján döntenek, és sokan keresik a magyarul beszélő szállásadókat.

Ha nem akarod, hogy összenyomjon a turistainvázió, ezekre a tengerpartokra indulj, erre pedig Horvátország kicsiny Velencéit találod.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash, Getty Images)

 

isztria | dalmácia | nyaralás | Krk | legnépszerűbb

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Drónok csapódtak az M3-as autópályára, lezárták a szakaszt a nyomozók

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram