Döbbenetes képeken látszik, hogy teheti tönkre a világ legszebb panorámáit a légszennyezés

A légszennyezés a riói Krisztus szobron át a párizsi Eiffel-toronyig jelen van az életünkben, azonban a világ számos pontján még ennél is súlyosabb a helyzet. Egy új kezdeményezés hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen drasztikusan tudná megváltoztatni a világ ikonikus városképeit a szmog.

A világ számos pontján élet-halál harccá vált a légszennyezés elleni küzdelem. Egyes becslések szerint a globális népesség mintegy fele van kitéve a károsanyag-kibocsátásnak, mely

kutatók szerint évente akár 4,2 millió halálesetért is felelős lehet.

A HouseFresh nevű cég elhatározta, hogy egy különleges projekt keretében hívja fel a figyelmet a problémára. A minta Ghaziabad, a világ egyik legszennyezettebb városa, ahol a légszennyezés mértéke

a WHO által ajánlott koncentráció tizennyolcszorosa, a levegőminőségi index pedig a 0-50 helyett 169.

Ennek a városnak a mutatóit vette alapul a HouseFresh, hogy megmutassa, hogyan néznének ki a legnagyobb látványosságok és turisztikai attrakciók hasonló szmogszint mellett. Egyúttal a vállalat fel kívánja hívni a figyelmet arra is, hogy az emberek egy jelentős részének milyen körülmények között kell élniük.

Victoria-csúcs, Hongkong

Eiffel-torony, Párizs

A Megváltó Krisztus szobra, Rio de Janeiro

Szent Péter Bazilika, Vatikán

Kerry Park, Seattle

Mrs. Macquarie széke, Sydney

Tokyo Skytree, Tokió

Rockefeller Center, New York

The Shard, London

(Forrás: TimeOut, fotók: House Fresh)

szállópor | látnivalók | utazás | egészség | attrakciók

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram