Close
Döbbenetes képeken látszik, hogy teheti tönkre a világ legszebb panorámáit a légszennyezés

Döbbenetes képeken látszik, hogy teheti tönkre a világ legszebb panorámáit a légszennyezés

A légszennyezés a riói Krisztus szobron át a párizsi Eiffel-toronyig jelen van az életünkben, azonban a világ számos pontján még ennél is súlyosabb a helyzet. Egy új kezdeményezés hívja fel a figyelmet arra, hogy milyen drasztikusan tudná megváltoztatni a világ ikonikus városképeit a szmog.

A világ számos pontján élet-halál harccá vált a légszennyezés elleni küzdelem. Egyes becslések szerint a globális népesség mintegy fele van kitéve a károsanyag-kibocsátásnak, mely

kutatók szerint évente akár 4,2 millió halálesetért is felelős lehet.

A HouseFresh nevű cég elhatározta, hogy egy különleges projekt keretében hívja fel a figyelmet a problémára. A minta Ghaziabad, a világ egyik legszennyezettebb városa, ahol a légszennyezés mértéke

a WHO által ajánlott koncentráció tizennyolcszorosa, a levegőminőségi index pedig a 0-50 helyett 169.

Ennek a városnak a mutatóit vette alapul a HouseFresh, hogy megmutassa, hogyan néznének ki a legnagyobb látványosságok és turisztikai attrakciók hasonló szmogszint mellett. Egyúttal a vállalat fel kívánja hívni a figyelmet arra is, hogy az emberek egy jelentős részének milyen körülmények között kell élniük.

Victoria-csúcs, Hongkong

Eiffel-torony, Párizs

A Megváltó Krisztus szobra, Rio de Janeiro

Szent Péter Bazilika, Vatikán

Kerry Park, Seattle

Mrs. Macquarie széke, Sydney

Tokyo Skytree, Tokió

Rockefeller Center, New York

The Shard, London

(Forrás: TimeOut, fotók: House Fresh)

egészség | panoráma | látnivalók | szmog | attrakciók

FOLYTASD EZZEL

Ezek a világ legbarátságosabb városai

Több mint 120 év után eltűnik Párizs egyik szimbóluma

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram