A lengyelek többsége köszöni, de idén nem kér külföldből

Túl sok szerintük a korlátozás. 

Belföldi üdülésre készül a nyaralni szándékozó lengyelek mintegy háromnegyede, több mint hatvan százalékuk megterhelőnek tartja a külföldi utazást megnehezítő járványügyi korlátozásokat, derül ki a lengyel országos adónyilvántartási hivatal (KRD) megrendelésére készült, frissen ismertetett felmérésből.

A felmérés szerint a lengyelek többsége (62 százalék) készül nyaralni az idén, közülük 74,8 százalék kizárólag lengyelországi üdülőhelyeken akarja tölteni a nyarat, 17,2 százalék pedig Lengyelországban is és külföldön is szeretne pihenni. Csak külföldi üdülést a válaszadók nyolc százaléka tervez.

A nyaralni készülők több mint egyharmada úgy ítéli meg, hogy a hazai nyaralást könnyebb megszervezni, 23 százalékuk pedig azért nem megy el külföldre, mert támogatni szeretné a koronavírus-járvány sújtotta hazai turizmust.

A KRD adatai szerint a járvány kitörése óta június elejéig 29 százalékkal nőtt a turisztikai szektor eladósodása. A vállalkozókat a többi között a tavaly bevezetett, csupán hazai üdülőhelyeken alkalmazható turisztikai utalvány segítheti elő, kommentálta a felmérést a KRD elnöke, Adam Lacki.

A megkérdezettek hatvan százaléka megterhelőnek tartja a szabad mozgást korlátozó járványügyi intézkedéseket, mintegy ötven százalék pedig úgy látja, hogy az utazási korlátozások feloldása érdekében érdemes beoltatni magát a koronavírus ellen. Minden ötödik lengyel számára éppen a szabad utazás az egyik fő oka annak, hogy vakcináztatja magát.

Lengyelországban június közepén a befogadóképesség hetvenöt százalékára emelték a vendégek maximális számát a szállodákban, az éttermekben. A létszámkorlátozások nem vonatkoznak a beoltottakra: ők a kereten felül vehetik igénybe a vendéglátási szolgáltatásokat.

Szintén friss hír, hogy Magyarországon 5,5 millió beoltottnál eltörlik a maszkhasználatot és sok szolgáltatás nyílik meg védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek, valamint hat országból elég csak a személyi a Magyarországra történő beutazáshoz.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

 

lengyel | belföldi nyaralás | Lengyelország | vírus | utazás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom