Close
A lengyelek többsége köszöni, de idén nem kér külföldből

A lengyelek többsége köszöni, de idén nem kér külföldből

Túl sok szerintük a korlátozás. 

Belföldi üdülésre készül a nyaralni szándékozó lengyelek mintegy háromnegyede, több mint hatvan százalékuk megterhelőnek tartja a külföldi utazást megnehezítő járványügyi korlátozásokat, derül ki a lengyel országos adónyilvántartási hivatal (KRD) megrendelésére készült, frissen ismertetett felmérésből.

A felmérés szerint a lengyelek többsége (62 százalék) készül nyaralni az idén, közülük 74,8 százalék kizárólag lengyelországi üdülőhelyeken akarja tölteni a nyarat, 17,2 százalék pedig Lengyelországban is és külföldön is szeretne pihenni. Csak külföldi üdülést a válaszadók nyolc százaléka tervez.

A nyaralni készülők több mint egyharmada úgy ítéli meg, hogy a hazai nyaralást könnyebb megszervezni, 23 százalékuk pedig azért nem megy el külföldre, mert támogatni szeretné a koronavírus-járvány sújtotta hazai turizmust.

A KRD adatai szerint a járvány kitörése óta június elejéig 29 százalékkal nőtt a turisztikai szektor eladósodása. A vállalkozókat a többi között a tavaly bevezetett, csupán hazai üdülőhelyeken alkalmazható turisztikai utalvány segítheti elő, kommentálta a felmérést a KRD elnöke, Adam Lacki.

A megkérdezettek hatvan százaléka megterhelőnek tartja a szabad mozgást korlátozó járványügyi intézkedéseket, mintegy ötven százalék pedig úgy látja, hogy az utazási korlátozások feloldása érdekében érdemes beoltatni magát a koronavírus ellen. Minden ötödik lengyel számára éppen a szabad utazás az egyik fő oka annak, hogy vakcináztatja magát.

Lengyelországban június közepén a befogadóképesség hetvenöt százalékára emelték a vendégek maximális számát a szállodákban, az éttermekben. A létszámkorlátozások nem vonatkoznak a beoltottakra: ők a kereten felül vehetik igénybe a vendéglátási szolgáltatásokat.

Szintén friss hír, hogy Magyarországon 5,5 millió beoltottnál eltörlik a maszkhasználatot és sok szolgáltatás nyílik meg védettségi igazolvánnyal nem rendelkezőknek, valamint hat országból elég csak a személyi a Magyarországra történő beutazáshoz.

(Fotók: Unsplash, forrás: MTI)

 

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom