Ezt az apró hibát a legtöbben elkövetik, miután leszállnak a repülőgépről

Egy hosszú repülőút vége nagy megkönnyebbülést jelenthet az utasok számára. Többféleképpen is.

Ugye a földet érés nemcsak arra ad lehetőséget, hogy felálljunk és kinyújtózzunk, hanem arra is, hogy olyan WC-t használjunk, ami nem egy apró szekrénybe van szorítva.

Ezért érthető módon sokan a repülőtérre érkezés után egyenesen az első mosdóba mennek, ami hiba lehet.

Samantha Brown utazási szakértő szerint jobb opció a második vagy akár a harmadik vécét felkeresni érkezés után, ugyanis jóval kevesebben használják azokat a létesítményeket, tehát kisebb valószínűséggel futunk bele felesleges sorban állásba. – Általában mindenki az elsőre igyekszik, ami azt jelenti, hogy sorba kell állni! Viszont a második vagy harmadik legközelebbi mosdó többnyire szinte üres, így nyugodtan bemehetsz, hogy elvégezd a dolgodat – mondja.

Sok utas viszont teljesen elkerüli a reptéri mosdókat, mondván azok a terminál legpiszkosabb helyei. A kutatások azonban bebizonyították, hogy ez nem így van.

Egy finnországi repülőtéren végzett korábbi tanulmány kimutatta, hogy a gépek ülésein lévő műanyag tálcák valójában sokkal rosszabbak ebből a szempontból, mert potenciálisan naponta több száz utas érintheti meg azokat.

Nem vitás, a légiutas-kísérőknek nehéz dolguk van. Mindenben segítenek a fedélzeten az italok és ételek felszolgálásától kezdve az ideges utasok megnyugtatásáig, plusz vészhelyzetben megmenthetik az életünket. Más szóval, tudnak egy-két kulisszatitkot – és ez magában foglalja azt is, hogy mi az, amit soha, de soha ne együnk vagy igyunk repülés közben. 

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

hiba | utazás | legtöbben | elkövetik | leszállás | mosdó

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Nagyvárosi kalandor a Volvótól
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom