Liguriában úgy is kinyitottak az éttermek, hogy tilos volt nekik

Valentin-napon nem bírták tovább, és kinyitottak a narancssárga olasz régióban. Jöttek a bírságok.

Liguriában, azon belül is leginkább Ventimigliában rengeteg vendéglátóhely kinyitott, annak ellenére, hogy az egész régió jelenleg narancssárga vírusstátusz alatt áll.

A történet dupla csavara pedig az, hogy

az illegálisan kinyitott éttermekbe és bárokba leginkább azok a franciák utaztak, akik a saját országukban nem tudtak egy ebédet elkölteni Valentin-napon a párjukkal.

A ligur riviérán így vasárnap több tucat vendéget és éttermet bírságoltak meg négyszáz euróra, ami öt napon belül befizetve kétszáznyolcvan euróra csökken.

A liguriai Imperia község rendőrfőkapitánya, Pietro Milone szerint az éttermeseknek alig huszonnégy óra állt rendelkezésükre, hogy alkalmazkodjanak a sárgából narancssárga zónába való átminősítéshez, a rendőrség éppen ezért igyekezett mindent megtenni egy lehetséges tüntetés elkerüléséért. Milone szerint azonban a rendelkezésekkel

mindenki vereséget szenvedett.

Ami pedig a saját házunk táját illeti: a Magyar Turisztikai Ügynökség szerint amint lehet, nyitás lesz, de könnyen elképzelhető, hogy a szektor java része ezt már nem éli meg. Közben a nyitást kilátásba helyezőkre brutális büntetések várnak itthon, amíg Franciaországban és a fent említett Ligurában Magyarországhoz képest ugyanezek a büntetések nagyon enyhék.

(Forrás: Sky.it, fotók: Getty Images, Unsplash)

bírság | narancssárga zóna | liguria | zóna | covid-19

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom