Idén nyáron nagyon más képet mutat majd Lisszabon belvárosa, mint eddig

A körvonalazódó autótilalom csak az egyik tényező.

A portugál fővárosban április 26-án kezdődik az a három hónapos próbaidőszak, amely alatt autók nem hajthatnak át a belvároson, csak a célforgalom engedélyezett.

Emellett egy nagyobb zónát jelölnek ki, ahová reggel 8 és este 8 óra között nem hajthatnak be a három és fél tonnánál nagyobb járművek, így a turistabuszok sem.

Ezután a városon áthaladni szándékozó autókat a Lisszabon belvárosán kívül eső, kögyűrűként működő főutakra irányítják. Bár a terv nem jelent teljes autótilalmat, jelentősen csökkenti a belváros forgalmát.

Annál is inkább szükség van erre, mert idén nyáron Lisszabon központjában több fontos építkezés is zajlik: két új metróállomás készül, emellett csatornázási munkálatokat végeznek, új csapadékelvezetőket telepítenek, valamint újraaszfaltozzák az utakat. Mindez a forgalomkorlátozás nélkül teljesen járhatatlanná tenné a belvárost.

Mint a város közölte, az intézkedéseknek legalább egy részét állandósítják, a nehéz járművek közlekedésének tilalmát például szinte biztosan véglegesnek szánják.

Lehet, hogy nem feltétlenül a nyár a legjobb időpont a lisszaboni látogatásra, de valójában minden évszak tartogat valami különlegeset a portugál fővárosban. Ha pedig ott járunk, mindenképp ejtsük útba Európa legjobb rooftop bárját!

(Forrás: Bloomberg, képek: Getty Images) 

tilalom | lisszabon | autótilalom | portugália | építkezés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom