Ilyen Louis Vuitton öröksége a modern korban

A Louis Vuitton egy olyan divatház, amely gazdag örökséggel rendelkezik, ezt azonban varázslatosan ötvözi a modern kor technológiájával és elvárásaival.

Alapvetően nem a poggyászról, hanem az innovációról szól" –  mondta Michael Burke, a Louis Vuitton elnöke, vezérigazgatója.

2021-ben a Louis Vuitton újraalkotta legendás Secrétaire Bureau-ját, melynek eredeti változata 1929-ben készült Leopold Stokowski karmester számára. A márka több mint egy évszázada gyártja az első iterációkkal megegyező poggyászokat, 1986 óta pedig a híres, monogrammal ellátott, George Vuitton által tervezett és szerzői jogvédelem alatt álló vászonnal készülnek.

A monogrammos változat első darabját Johannes Vermeer, A tejet öntő nő című festmény szállítására készítették.

A megújult Secrétairee Bureau 2.0 az ikonikus kiegészítőt a modern korba katapultálja. A márkára jellemző időtlenséghez a legmagasabb szintű kivitelezési színvonalat és a határokat áttörő tervezési koncepciókat társították.

Így született meg a Party Trunk, amely a 19. századi poggyász elemeit egy luxusbárral társította.

A Louis Vuitton múltban gyökerező és kivételes kézműves örökségét a tavaly megjelent, a Louis Vuitton Manufactures című könyv részletezi. Ennek a világnak a titkos központja Párizs külvárosában található. Asnières a márka legelső műhelye volt,

ma is egyedi, testre szabott megrendeléseket készítenek a poggyászok mellett a divatház számos védjegyévé vált darabjára.

A luxus dizájn és minőség terén a Capucines is kiemelkedő. A márka örökségét is magában hordozza, hiszen

az első párizsi Louis Vuitton üzlet és műhely címét viseli a nevében.

A hely a rue Neuve-des-Capucines 4. szám alatt állt.

A táska ugyanakkor meghatározza milyen a nő a Louis Vuitton elképzelése szerint: elegáns, kifinomult, de meglehetősen összetett. A Capusinces kétszázötven elemből áll, amelyeket a divatház legtapasztaltabb és legprecízebb kézművesei állítottak össze.

(Forrás: Haute Living, fotók: Louis Vuitton)

márka | luxusmárka | táska | kézműves | louis vuitton

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom