Close
Sokan inkább ezért nem nézik meg a világ egyik legismertebb látványosságát

Sokan inkább ezért nem nézik meg a világ egyik legismertebb látványosságát

Nem vonzó a tömeg és a lökdösődés.

A Mona Lisa talán a világ leghíresebb festménye. A Louvre-ba látogató turisták évtizedek óta hatalmas sorokban tolonganak, hogy legalább néhány pillanatra megpillanthassák a titokzatos nőt ábrázoló alkotást. Mosolyog? Miért nincsenek szempillái? Valami balesetben vesztette el az első fogait? Bármi is legyen a válasz ezekre a kérdésekre, jó páran úgy vannak vele, hogy életükben egyszer sem fogják látni a Mona Lisát, mert nem bírják elviselni a sorban állás gondolatát.

Valaki a Redditen osztott meg egy fotót a Mona Lisára várakozók hosszú és kaotikus soráról, másvalaki ezt látva annyira elkeseredett, hogy azt írta, soha nem fog oda elmenni.

A Louvre tavaly nyáron kezdte korlátozni a látogatók számát, amit azóta is fenntart. A felső határ azonban még mindig 30 ezer embert jelent naponta és bár az intézmény mintegy 35 ezer műalkotásnak ad otthont, a látogatók többsége egyenesen a Mona Lisához tart.

Oda viszont „mindenkit beengednek, és könyökléssel tolakodnak előre az emebrek” – mondják többen is, amire valaki úgy reagált, hogy őszintén szólva nem is szórakozna ezzel, mert „az egész cécó nem ér annyit, hogy lássa a Mona Lisát”.

A festményt ezért inkább szkippelő turisták a Louvre egyik csendesebb termét is megnézhetik. Az intézmény minden falán, padlóján és mennyezetén rengeteg látnivaló van, így a látogatás egészében véve teljesen megéri.”

Plusz lehet, hogy a Louvre a város leghíresebb múzeuma, de Párizsban rengeteg más csodálatos és kevésbé zsúfolt múzeum is akad még. A Musee Carnavalet-ben például felfedezhető Párizs történelme, és egy fillért sem kell fizetni a belépésért. A Musee de l’Orangerie pedig Monet tavirózsa-sorozatának ad otthont, és jóval kevesebb embert vonz, mint a Louvre.

Párizsról nagyon nem a költséghatékonyság jut eszünkbe, konkrétan inkább egy Eiffel-torony alakú pénznyelő. De vannak módok, ahogy full ingyen is kihozhatod a maximumot ebből a vagány városból. Mondjuk is, mik azok!

(Forrás: Express, fotók: Getty Images)

zsúfolt | panasz | múzeum | galéria | mona lisa

FOLYTASD EZZEL

Ráleltünk Budapest és a BMW legszorosabb párhuzamára

Őszinte, szórakoztató és sorsfordító – Így lett a Körvonal az ország kedvenc játéka

Rendeld meg a Roadster magazin 13. számát!

Beköszöntött az ősz, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 13. száma. Mit találunk benne? Bejárjuk Japán izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik legszínesebb és leghíresebb dizájnerével, Karim Rashiddal, Nápolyban megkóstoljuk Olaszország negyedik legjobb pizzáját, és benézünk az Attolini szabódinasztia műhelyébe is. A Napa-völgyben teszteljük, milyen az új, elektromos Rolls-Royce, és elbeszélgetünk a W luxushotelben megnyitott Nightingale by Beefbar alapítójával, Riccardo Giraudival is. Elmegyünk egészen Dél-Koreáig, hogy megnézzük közelről, milyen a világ egyik leghangulatosabb kávézója, a Mudzsige panzió, ezen kívül pedig találkozunk még párizsi keramikusművésszel, Japánban dolgozó magyar építésszel, vitorlázógép pilótával, egy római napszemüveg brand alapítójával, és a születésnapját ünneplő Babel Budapest megálmodójával is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram