Santiago de Compostela mellett ez Galicia egyik legérdekesebb látnivalója

Lugo városa ritkaságszámba menő római örökséget tartogat.

A legtöbb, még ma is álló római fal esetében azt látjuk, hogy valójában csak az alapjuk ókori, amelyet későbbi uralkodók egészítették ki. A galiciai Lugo városa azonban, melyen a Camino egyik útvonala is áthalad, a ritka kivételek közé tartozik, és még mindig őrzi az impozáns római örökséget. Történelmi központját két kilométer hosszan veszi körül a műemlék, amely 2000 óta a Világörökség része.

A fal azért épült 263 és 276 között, a Római Birodalom három részre szakadásának idején, hogy megvédje az akkor Lucus Augusti néven ismert várost a germán hódítóktól és a helyi törzsektől.

A lebontott épületekből származó kőből és kaviccsal kevert földből készült védmű, melynek szélessége 4,2 méter, magassága 8 és 12 méter között van,

eredetileg egy nagyobb erődítményegyüttes részét képezte, és város nagy részét körülkerítette.

Eredetileg öt kapu volt rajta, de a 19. század közepén újabb öttel bővítették, hogy ki tudja szolgálni a város bővülő lakosságát. A legjobb állapotban fennmaradt bejárat a Porta Falsa és a Porta Miña.

A falak mentén több torony is helyet kapott, egymástól különböző távolságban. Ezek közül negyvenkilencet ma is kifogástalan állapotban találunk, további harminckilenc pedig részben maradt fenn.

Ha összevetnéd a turisták körében most népszerű városok mai képét az ókoriakkal, ezeket a virtuális túrákat neked találták ki. Ha pedig felfedeznéd Galiciát, érdemes kerékpárra pattannod.

(Forrás: The Travel, képek: Pixabay, Wikimedia Commons, Getty Images)

lugo | műemlék | ókori | spanyolország | galicia

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom