Háromszáz éve nem találtak ekkora gyémántot, mint most

A Lulo Rose névre keresztelt rózsaszín, százhetven karátos gyémántot aukcióra bocsátják, és valószínűleg dollármilliókért fog elkelni.

A Lucapa Diamond Company ausztrál bányász vállalat bukkant arra a százhetven karátos rózsaszín gyémántra, amely állításuk szerint a legnagyobb ilyen drágakő az elmúlt háromszáz évben. A cég közleménye szerint a Lulo Rose névre keresztelt drágakövet Angolában találták.

A drágakövet licitre bocsátják és a várakozások szerint dollármilliárdokat fognak kapni érte.

A legnagyobbat a Pink Star, szintén rózsaszín gyémánttal kaszáltak, 2013-ban 83 millió dollárt fizettek érte. Az, hogy várhatóan mekkora összegért kelhet el a Lulo Rose, egyelőre nem tudni, a drágakövet ugyanis még mindig vizsgálják.

Úgy tudni, Angola két legnagyobb gyémántját is ugyanott bányászták ki a közelmúltban, ahol a Lulo Rose-t is megtalálták. Az eddigi legnagyobb felfedezés itt egy hatalmas, 404 karátos, 16 millió dollár értékű kő volt.

A gyémánt időtlen idők óta az elérhetetlen luxus és gazdagság szimbóluma. A drágakövek királynője több szempontból is különleges: egyrészt a legkeményebb, természetben előforduló ásvány a földön, másrészt az egyetlen drágakő, amely csak szénatomokból áll. A világ felső tízezre persze nem a különleges fizikai és kémiai tulajdonságaiba szeretett bele – sokkal inkább a csillogásába, fénytörésébe, színszórásába, és a csillagászati árába. Ebben a cikkünkben a gyémántipar minden titkáról lerántjuk a leplet.

(Forrás: RobbReport, fotó: Lucapa Diamond Company)

gyémánt | rózsaszín gyémánt | licit | angola | aukció

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom