Close
Példátlan intézkedést szabtak a macskatartókra ebben a kisvárosban

Példátlan intézkedést szabtak a macskatartókra ebben a kisvárosban

Szeretnék megvédeni a földön fészkelő madarakat.

A délnyugat-németországi Walldorfban a héten arra kötelezték a macskatulajdonosokat, hogy augusztus végéig tartsák zárt helyen a kedvenceiket. Az intézkedés célja, hogy megvédje a földön fészkelő búbospacsirtákat a költési időszakban, melyek könnyen áldozatul eshetnek a háztáji ragadozónak.

A búbospacsirta nyugat-európai állománya az elmúlt évtizedekben meredeken csökkent, bár a Természetvédelmi Világszövetség
(IUCN) egyelőre a kevésbé aggodalomra okot adó fajok közé sorolta Európában. Mint a walldorfi hatóságok ugyanakkor elmondták, a faj túlélése minden egyes fióka túlélésén múlik.

A szabályozás a város déli részén élő összes macskára vonatkozik, és a következő három évben is érvényes lesz áprilistól augusztusig.

Azokat a macskatulajdonosokat, akiknek kedvence szabadon kóborol, ötszáz eurós pénzbírsággal sújtják, és akár ötvenezer eurós büntetés is járhat azért, ha az állat megsebesít vagy elpusztít egy búbospacsirtát.

Más városok is vannak, ahol a madárvédelemnek kiemelt figyelem jut. Londonban például olyan házakat kaptak a madarak, hogy mi is megirigyeljük őket, ez pedig egy olyan madárles, amelynél szebbet ritkán látni.

(Forrás: Euronews, képek: Unsplash, Morhaf Aljanee/Wikimedia Commons)

korlátozás | madár | búbospacsirta | háziállat | macska

FOLYTASD EZZEL

Úgy érzed, mindenből eleged van? Egy jó kis dopamin-utazás téged is helyretesz!

Ezeket veszik észre rögtön a légiutas-kísérők, amikor az utas beszáll a gépbe

Rendeld meg a Roadster magazin 8. számát!
Friss, 200 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas melléklettel egészítettük ki, amelyben 33 kihagyhatatlan hazai élményt ajánlunk a nyárra. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom