Close
Ennél szebb madárlest ritkán lehet látni

Ennél szebb madárlest ritkán lehet látni

Igazi multifunkcionális épületet mutatunk, amely egyszerre kilátó, kávézó és madármegfigyelő. 

A Swan Lake Park – ahogyan a neve is mutatja – elsősorban a hattyúiról nevezetes vidék valahol a kínai Sárga-tenger közelében, Rongcsengben.

A környék minden októberben Szibériából érkező hattyúkkal népesül be – no meg a madarak miatt oda sereglő turistákkal, akik nem csak az égi jövevényekben gyönyörködnek olyankor, hanem a pompás tájban is. A helyi önkormányzat ezért felépített egy egyszerű, de hasznos és látványos létesítményt, amely a látogatókat hivatott kiszolgálni.

Az épület, vagy inkább épületegyüttes a park észak-keleti sarkában található, a fenyőfák között. Egy csatorna fölött átívelő, a táj folytonosságát megtartó, hetvenegy méter hosszú hídházból és egy tizenöt méter magas toronyból áll – utóbbi természetesen kilátóként funkcionál, tetejéből parádés kilátás nyílik a háttérből leselkedő hegyekre, valamint a közeli vízre.

Ha valamiféle halmazba sorolnánk, a minimalista stílusú épületek közé illesztenénk a nem csupán kilátóként és pihenőhelyként, hanem kávézóként is működő masszív betonépületet.

Magát a kávézót és a mellékhelyiségeket a központi részen helyezték el, két hosszabb folyosója pedig eltérő hangulatú. Az erdők szomszédságában lévő keleti csendesebb és nyugodtabb, míg a vízre néző nyugati nyitott, ezáltal jóval mozgalmasabb hely.

A mellette pózoló kilátó finomabb textúrájú enteriőrt rejt: egy fenyőfából készült csigalépcsőt, amely a közeli fenyőerdők természetes jellegére utal. Kizárólag táj- és hattyúmegfigyelésre szolgál, a tetejében egészen fantasztikus kilátással jutalmazza a lépcsőket megmászókat. Olyannal, amiért érdemes odáig elutazni.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Archdaily)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom