Close
Kiderült, mikor szeretünk leginkább nyaralni menni, és az is, hová

Kiderült, mikor szeretünk leginkább nyaralni menni, és az is, hová

Idén a magyarok többsége tervez nyaralást, és a külföldi úti célok közül az európai országok, a belföldiek közül pedig a Balaton a legnépszerűbb – derül ki a hévízi NaturMed Hotel Carbona megbízásából a 18–59 éves korosztály körében végzett országos reprezentatív kutatásból.

A legtöbben július második felében mennek nyaralni, és belföldi szállodaválasztásnál a kirándulási lehetőségek, a barátságos kiszolgálás, a bőséges és egészséges ételkínálat, valamint a többgenerációs programlehetőségek bizonyulnak a legfontosabb szempontoknak.

A magyarok közül a legtöbben (39%) évente egyszer mennek pihenni, de sokan vannak olyanok (38%), akiknek évente több alkalommal is van erre lehetőségük. Két-három évente a megkérdezettek közel hat százaléka, négy-öt évente három százalékuk, hatévente vagy ritkábban pedig szintén három százalékuk megy pihenni. A válaszadók tizenegy százaléka jelezte, hogy soha nem utazik el kikapcsolódni.

Nyaralás 2019-ben: a belföldi úti célok és a Balaton a sláger

A magyarok többsége (62%) megy 2019-ben nyaralni. A megkérdezettek közül a legtöbben (32%) kizárólag belföldi célpontot, 26 százalék pedig csak külföldi desztinációt jelölt meg (négy százalékuk külföldre és belföldre egyaránt utazik). Itthon a Balaton a legnépszerűbb régió, a megkérdezettek 21 százaléka jelezte, hogy oda megy kikapcsolódni.

A legnagyobb hazai tavat jóval leszakadva a Közép-Dunántúl, Észak-Magyarország és a Dél-Dunántúl követi. A külföldi úti célok közül az európai országok a legnépszerűbbek (az összes válaszadó 23,2 százaléka készül oda). Szabó Linda, a Carbona értékesítési vezetője elmondta, tapasztalataik szerint sokan vannak olyanok, akik második nyaralásként, egy külföldi utazás kiegészítéseként választanak kényelmes belföldi szállodát.

A kutatásból az is kiderül, hogy a belföldi hotelek kiválasztásánál melyek a legfontosabb szempontok:

a legtöbben a kirándulási lehetőségekre (51%), a barátságos kiszolgálásra (50%), valamint a bőséges és egészséges ételkínálatra (41%) voksoltak

(több lehetőség közül lehetett választani).

Sokan vannak olyanok is, akik a többgenerációs programlehetőségeket (36,4%), a minőségi wellness-szolgáltatásokat (30,6%) és a szabadtéri élményfürdőt (26,8%) jelölték meg, mint a szállodaválasztásban fontos szempontokat.

Szabó Linda szerint a szabadtéri vízfelületek a nyaralás elengedhetetlen kellékei, és sok vendég ma már elvárja, hogy a család minden tagja számára legyenek programok a szállodában.

A legtöbben július második felében és augusztus elején mennek nyaralni

Július második és augusztus első felére esik idén is a legerősebb nyaralószezon a Carbona kutatása alapján: igazodva az iskolai szünethez is, a válaszadók közül a legtöbben (35%) július második, valamint augusztus első felére (22%) időzítik idei nyaralásukat.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash, Gyana Dániel)

A kaland folytatódik
Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom