Close
A Covid mellett egy másik hosszú egészségügyi veszélyhelyzet is véget ért

A Covid mellett egy másik hosszú egészségügyi veszélyhelyzet is véget ért

A WHO nemrég hirdette ki a Covid-veszélyhelyzet végét, most pedig újabb bejelentést tett.

A Világszervezet közölte, hogy megszünteti a majomhimlő miatt tíz hónapja tartó globális egészségügyi vészhelyzetet, amit tavaly júliusban vezetett be, majd novemberben és februárban megerősített. Ez azt jelenti, hogy a betegséget jelenleg ellenőrzés alatt lehet tartani.

Nicola Low, a WHO majomhimlőre szakosodott bizottságának alelnöke szerint ezentúl hosszútávú stratégiára van szükség a betegség kezelésére, nem pedig sürgősségi intézkedésekre, és mindezt az egyes országok egészségügyi rendszereinek kell felügyelnie.

Az elmúlt három hónapban csaknem kilencven százalékkal kevesebb megbetegedést jelentettek, mint az azt megelőző három hónapban.

2022 elejétől idén május 8-ig több mint 87 ezer megbetegedést igazoltak világszerte, és a helyzet még mindig aggasztó azokban az afrikai országokban, amelyek már a globális járvány kitörése előtt is küzdöttek a vírussal.

Bár már nincs Covid-veszélyhelyzet, elképesztő gyorsan terjed és furcsa tüneteket produkál az új szuperfertőző variáns, de nem csak ezekre a tünetekre kell figyelnünk az utazás során.

(Forrás: Reuters, képek: Unsplash)

veszélyhelyzet | WHO | majomhimlő | bejelentés | vége

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Környezetvédők zártak le egy teljes autópályát: az aktivisták tüntetése az egész utat blokkolta Hollandiában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram