Megnyit a látogatók előtt a titkos part, amit negyven évre lefoglaltak a gazdagok

Több évtizede zajlanak a jogi csatározások, miután a helyi háztulajdonosok lezárták a partszakaszt.

Bár az Escondido Beach, vagyis spanyolul rejtett strand Malibu központi részén, a Paradise Cove, az Escondido Falls és a Point Dume közelében található, a mai napig nem férhetnek hozzá az emberek, hiába írják ezt elő a helyi rendelkezések.

Malibu - illusztráció

Nemrég azonban a Kaliforniai Parti Bizottság két ingatlantulajdonost idézett be jogsértés miatt, mivel nem biztosították a nyilvános hozzáférést a házukhoz közeli partszakaszhoz.

A tulajdonosok végül beleegyeztek, hogy kifizetik a büntetést, és megnyitják a strandot a nyilvánosság előtt.

Malibu ezt leszámítva is a gazdagok oázisa, amelyet a milliárdosok tengerpartjaként emlegetnek, miután a környék drága házait csak az igazán jómódúak engedhetik meg maguknak, akik között számos híresség is akad. A valamivel több mint tízezer lakosú városban az ingatlanok átlagos ára öt és félmillió dollár (körülbelül 1,9 milliárd forint).

Az érintett házak régebben a Paramount Pictures egy korábbi vezetőjének és a Bally Total Fitness alapítójának tulajdonában voltak.

Egyelőre nem tudni, mikortól lehet hozzáférni a partszakaszhoz, de a strandolók addig is több mint negyvenhárom kilométeren élvezhetik a tengerpartot Malibuban.

Így néz ki Cindy Crawford 34 milliárd forintos egykori malibui otthona, ez pedig Robert De Niro egykori otthona.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Getty Images, Unsplash)

nyilvános | ingatlan | tengerpart | szabadstrand | usa

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom