Close
Pénzjutalommal ösztönzi oltásra a dolgozóit egy neves szállodalánc

Pénzjutalommal ösztönzi oltásra a dolgozóit egy neves szállodalánc

A Marriott International által indított program keretében pénzügyi juttatást kaptak a szállodalánc dolgozói az Egyesült Államokban és Kanadában, ha beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával.

Az alkalmazottak négyórányi órabérüknek megfelelő összeget vehetnek fel, miután megkapták a védőoltást.

A Marriott közleményéből kiderül, hogy a szállodalánc maximálisan támogatja a járvány megfékezése érdekében tett globális oltási erőfeszítéseket. A vállalat oktatást tart a dolgozóinak a vakcina előnyeiről, valamint afelé tereli a vezető beosztásban lévőket, hogy legyenek rugalmasak az oltással kapcsolatos időpontokkal.

Bár a Marriott erőteljesen ösztönzi rá az alkalmazottait, az oltás senkire nézve sem kötelező.

“Az emberek egészsége és biztonsága most a legfontosabb. A programunk célja, hogy minden lehetséges akadályt elhárítsunk az oltásra készülők  elől – mondta David Rodriguez, a szállodalánc globális humánpolitikai igazgatója. – A Marriott International bízik abban, hogy a maszkviselés, a távolságtartás, a fokozott tisztasági és higiéniai protokoll mellett az oltás is kulcsfontosságú intézkedés lesz a Covid–19 terjedésének minimalizálására. Amint az oltások szélesebb körben elérhetővé válnak, biztonságosabb környezetet teremthetünk a munkatársaink számára, ezzel párhuzamosan pedig úgy véljük, hogy az emberek bizalma ismét megnő az utazás iránt, ami elősegíti a turisztikai szektor fellendülését.”

A pandémia miatt jelenleg hatalmas kihívást jelent az utazás. Aki el akarja hagyni az országot, annak számos fontos szempontot kell figyelembe vennie, így például számolnia kell a szükséges járattörlésekkel, kötelező karanténnal és tesztelési követelményekkel. Világszerte azonban napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Getty Images, Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Ennek az országnak a sofőrei vallják magukat a legveszélyesebbnek
Június 1-től újabb népszerű úti cél törli el teljesen a beutazási korlátozásokat
Rendeld meg a Roadster magazin 7. számát!
Friss lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 220 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom