Close
Pénzjutalommal ösztönzi oltásra a dolgozóit egy neves szállodalánc

Pénzjutalommal ösztönzi oltásra a dolgozóit egy neves szállodalánc

A Marriott International által indított program keretében pénzügyi juttatást kaptak a szállodalánc dolgozói az Egyesült Államokban és Kanadában, ha beoltatják magukat a koronavírus elleni vakcinával.

Az alkalmazottak négyórányi órabérüknek megfelelő összeget vehetnek fel, miután megkapták a védőoltást.

A Marriott közleményéből kiderül, hogy a szállodalánc maximálisan támogatja a járvány megfékezése érdekében tett globális oltási erőfeszítéseket. A vállalat oktatást tart a dolgozóinak a vakcina előnyeiről, valamint afelé tereli a vezető beosztásban lévőket, hogy legyenek rugalmasak az oltással kapcsolatos időpontokkal.

Bár a Marriott erőteljesen ösztönzi rá az alkalmazottait, az oltás senkire nézve sem kötelező.

“Az emberek egészsége és biztonsága most a legfontosabb. A programunk célja, hogy minden lehetséges akadályt elhárítsunk az oltásra készülők  elől – mondta David Rodriguez, a szállodalánc globális humánpolitikai igazgatója. – A Marriott International bízik abban, hogy a maszkviselés, a távolságtartás, a fokozott tisztasági és higiéniai protokoll mellett az oltás is kulcsfontosságú intézkedés lesz a Covid–19 terjedésének minimalizálására. Amint az oltások szélesebb körben elérhetővé válnak, biztonságosabb környezetet teremthetünk a munkatársaink számára, ezzel párhuzamosan pedig úgy véljük, hogy az emberek bizalma ismét megnő az utazás iránt, ami elősegíti a turisztikai szektor fellendülését.”

A pandémia miatt jelenleg hatalmas kihívást jelent az utazás. Aki el akarja hagyni az országot, annak számos fontos szempontot kell figyelembe vennie, így például számolnia kell a szükséges járattörlésekkel, kötelező karanténnal és tesztelési követelményekkel. Világszerte azonban napról napra egyre többen kapják meg a koronavírus elleni vakcinát, ez pedig jelentősen átalakíthatja a szokásokat és a feltételeket is. Számos ország igyekszik vakcinaútlevelek bevezetésével beindítani a turizmust, ilyen a Seychelles-szigetek, Grúzia és Lengyelország, ezeken a helyeken az oltással rendelkező utazók előnyt élveznek.

(Forrás: Breakingtravelnews, fotók: Getty Images, Unsplash)

marriott | pénzjutalom | vakcina | alkalmazottak | hotel

FOLYTASD EZZEL

Újbudára kell mennünk, hogy lássuk az északi fényt

Fantasztikus őszi ízek és otthonos hangulat – Így varázsolt el minket a Macesz Bisztró

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram