Avagy Mary Berry és a hálózsák története.
A 87 éves sztárszakács karrierje során több mint hetven szakácskönyvet írt már, melyekben szezonális receptjeit és konyhai hack-jeit osztotta meg. Idén karácsonykor a BBC One-on december 19-én adásba kerülő Mary Berry’s Ultimate Christmas című műsorának házigazdája lesz majd, ahol további trükköket árul el az ünnepi vacsorával kapcsolatban.
Addig is a The Great British Bake Off (itthon: Sütimester) című népszerű műsor korábbi zsűritagja egy friss interjúban elmondta, milyen fortélyt alkalmaz a tökéletes karácsonyi pulykáért. Ez pedig nem más, minthogy
sütés után hálózsákba bújtatja a pulykát, hogy az be legyen csomagolva és ezáltal megtartsa a hőt.
“Otthon készítem a pulykát és az elmúlt években megtanultam, hogy nem szabad túlsütni. Mert bizony sokszor túlsütöttem már” – vallotta be Mary Berry a Dish című podcastban.
“Ezúttal fólia nélkül sütöm és amint elkészül, fóliával fogom letakarni, majd a tetejére teszek néhány konyharuhát. Van egy régi hálózsákom, aminek nincs cipzárja, azt húzom rá, merthogy amint kiveszed a pulykát sütőből, az attól még sül tovább. Ezért kell beborítani” – avat be a titokba a The Great British Bake Off-ban Paul Hollywood zsűritársaként hét évig szereplő Berry.
Corey Lee pedig egy három Michelin-csillagos, San Francisco-i koreai étterem séfje, aki évente egy alkalommal, hálaadás napjára készít pulykát, akkor is egy meglehetősen szokatlan módszert választ a fogás elkészítésére.
(Forrás: Independent, fotók: Getty Images)
karácsony | pulyka | mary berry | sütés | sztárszakácsÍgy készíti az olaszok kedvenc tésztáját a világ egyik legjobb séfje
Itt az igazság a fenyegető pezsgőhiányról

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!