Close
Másfél méterrel a víz felett repül a Foiler szárnyas jachtja

Másfél méterrel a víz felett repül a Foiler szárnyas jachtja

Bár Flying Yacht néven uralja a hullámokat, inkább motorcsónaknak mondanánk a Foiler legújabb repülő hajóját.

Első ránézésre azt hihetnénk erről a szárnyas csodacsónakról, hogy James Bond hagyta ott a kikötőben, miután megmentette a jövőnket, és övé lett a nő.

Akárhogy is, elegáns, letisztult és futurisztikus formája lévén biztosan megakad rajta a szemünk.

A 2018-ban bemutatott repülő jachtot két visszahajtható szénszálas szárny emeli meg és tartja bizonyos sebesség elérése esetén úgy másfél méterrel a víz felett. Az erejét két 320 lóerős BMW dízelmotorból és két elektromos motorból álló gépparkból nyeri, ezért nem csap komolyabb zajt a hullámok tetején.

A konstrukció hasonló a 2020-as Enata Foiler változathoz, leszámítva a jóval erősebb, 780 lőerős V8-as motorokat és azt a plusz feature-t, hogy a jachtot joystickkel is lehet irányítani.

Nem éppen egy könnyed vasárnapi hajókázásra tervezett jármű, mivel a bivalyerős motornak hála 74 km/h sebességgel is képes száguldani a vízen. Mindezt a szárnyashajó alacsonyabb súrlódási ellenállásának és a különleges kialakításnak köszönheti, így aztán akár másfél-kétméteres hullámokon is simán átsiklik.

Mivel a tíz méter hosszú jacht gyakorlatilag a víz fölött halad, ezért a tengeribetegségben szenvedőknek is megadja a gondtalan hajózás élményét, akik kis túlzással úgy érezhetik a fedélzeten, mintha repülnének.

Lehetőség van egyébként behúzni a szárnyait és úgymond hagyományos módon, nélkülük nekivágni a nagy víznek, de hát miért is tenné ezt bárki, amikor repülhet is?

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Foiler.com)

luxus | szárny | foiler | motorcsónak | repülő

FOLYTASD EZZEL

A Peugeot, ami drágább volt, mint egy Jaguar

Olyan a Dacia új koncepcióautója, mintha egy disztópikus sci-fi filmből gurult volna ki

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Ha imádod a legminőségibb dizájnt, ez a hazai lakberendező cég lesz a mennyországod
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom