Close
Ha ezekbe az európai országokba utazunk, még fel kell vennünk a maszkot a repülőn

Ha ezekbe az európai országokba utazunk, még fel kell vennünk a maszkot a repülőn

Az Európai Unióban ugyan feloldották a repülőjáratokra vonatkozó maszkviselési kötelezettséget, de akad néhány kivétel.

Az ajánlás szerint azokon a repülőkön például továbbra is marad a maszkviselési előírás, melyek olyan régiót érintenek, ahol a tömegközlekedési eszközökön még kötelező a védőeszköz hordása, de emellett az országok saját maszkviselési szabályokat is bevezethetnek a repülőkre.

Összességében ha

Ausztriába, Ciprusra, Észtországba, Németországba, Görögországba, Olaszországba, Litvániába, Luxemburgba, Máltára, Hollandiába, Portugáliába vagy Spanyolországba

utazunk, továbbra is fel kell vennünk a maszkot a repülőkön és az adott országok repülőterein. Persze, mielőtt útnak indulunk, mindenképp érdemes megnéznünk a célországra vonatkozó aktuális szabályozásokat.

A maszkviselési kötelezettség mellett számos ország törölte már el a beutazási korlátozásokat is, de a repülőtereken még adódhatnak kellemetlenségek a nyári szezonban.

(Forrás: TimeOut, képek: Getty Images, Unsplash)

maszkviselési kötelezettség | maszk | maszkviselés | repülő | európai unió

FOLYTASD EZZEL

Három luxus úti cél környezettudatos utazóknak

A világ legbarátságosabb városa ez az apró olasz település lett

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram