Véget ért egy korszak, a jövő héttől fontos változás jön az európai repülőkön

Az Európai Repülésbiztonsági Ügynökség (EASA) és az Európai Betegségmegelőzési és Járványvédelmi Központ (ECDC) új egészségügyi eljárásrendet adott ki.

Május 16-án megszűnik a maszkviselési kötelezettség az Európai Unió repülőterein és az unió területén közlekedő légijáratok fedélzetén is. Az EASA és az ECDC ugyanakkor felhívja a figyelmet arra is, hogy az indulási és célországok, valamint a légitársaságok saját szabályai eltérhetnek ettől.

Az ajánlás szerint azokon a repülőkön továbbra is szorgalmazni kell a maszk viselését, melyek olyan régiót érintenek, ahol a tömegközlekedésben még kötelező a védőeszköz hordása.

Emellett továbbra is javasolják az FFP2-maszkok viselését

azoknak az utasoknak, akiknek fokozott kockázatot jelent a megfertőződés, illetve akik köhögnek vagy tüsszögnek.

Nemrég egy bírósági döntéssel az Egyesült Államokban is véget ért a maszkviselési kötelezettség, ahová egyébként idén minden eddiginél nagyobb kínálattal és hihetetlenül olcsón utazhatunk.

(Forrás: Airportal, képek: Unsplash, Getty Images, Pixabay)

 

európai unió | repülő | maszk | maszkviselés eltörlése | maszkviselés

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom