Close
Februártól már kiállítások is lesznek Budapest egyik legújabb jó helyén

Februártól már kiállítások is lesznek Budapest egyik legújabb jó helyén

Elsőként Matti Varga képei láthatóak a Főfotóban.

A közelmúltban interjúztunk Varga Mariettával, aki pályafutását tekintve Pécsre járt gimnáziumba a ciszterciekhez, aztán az AKG fotósképzésére iratkozott be. Ott Kolozsi Bea és Vékás Magdi volt rá nagy hatással, megadták a lendületét, és a meglévő kis portfóliójával együtt jelentkezett a MOME-re, ahol az alapképzést végezte el. Utána következett másfél év Londonban.

Siófoki lány, ezért különösen közel áll hozzá a retro balatoni hangulat. A helyszínek kitalálása, a feltérképezés, a koncepció pontosítása mindig sokkal több idejét vesz igénybe, mint maga a fotózás. Volt, hogy fél évet készült egy projektre, és aztán a képek egy hétvége alatt el is készültek. Kevés volt eddig az a projektje, amikor tervezés nélkül, spontán fotózott. A My Hometown Siófok II viszont így készült, ráadásul még a The Guardian is foglalkozott vele. Nemzetközi platformoktól előbb érkeznek megkeresései, egészen vegyes témákban. Nyertes fotói a Lensculture pályázata jóvoltából New Yorkba is eljutottak már. Legutóbb a Nikon Story pályázat egyik kategóriájának a zsűrizését és mentorálását bízták rá, további négy kiemelkedő fotós társaságában.

A kiállításnak otthont adó Főfotót nehéz pontosan meghatározni, ez a hely ugyanis olyasmi, ami eddig nem volt a fővárosnak: egyszerre galéria, fotószaküzlet, labor és kávézó. Klassz helyen van, az ablakok egyik fele a Baross utcára néz, a másik az Ötpacsirtára, abban az utcában laknak a MÁV Szimfonikusok, ha nyitva hagyják az ablakokat, zenével telik meg az utca. A Szabó Ervin könyvtár meg az egyetemek miatt rengeteg a fiatal, szóval szerethető része ez Pestnek, és még szerethetőbbé válik a Főfotó megnyitásával. Mert a Főfotó egyszerre hoz egy jó kávézót, egy ismét egyre népszerűbb aktivitást, az analóg fotózás iránti szenvedélyt, a fotóművészetet és egy nagy adag régi iskolás fineszt.

A kiállítás megnyitója február 7-én, 19 órakor lesz.

A kaland folytatódik

Megjelent a Roadster magazin második nyomtatott kiadása, amelyben ismét olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szebb lett, mint az első szám, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.

Ez is érdekelhet:

Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom