Mauin csupán előzetes regisztrációval lehet megnézni a világ legszebb napfelkeltéjét

Nemcsak korán kell kelni, hogy aranyat leljünk Mauin, hanem előre gondolkodni.

A Hawaii-szigeteken már napfelkelte-turizmus is létezik. A Haleakala napfelkelte ugyanis rendre az erre szakosodott listák (bizony, ilyen is van) első helyén szerepel – nem véletlenül nevezte Mark Twain a "legfenségesebb látványnak", amit valaha látott. Ahhoz viszont igencsak ébernek kell lennünk, hogy mi is részesüljünk az élményben.

Kizárólag előzetes regisztráció után lehet gyönyörködni a megkapó látványban a vulkán tetején, mert az utóbbi időben megsokszorozódott az odalátogató turisták száma, és a személyzet már nem bír annyi embert fogadni. Előfordult, hogy egyszerre ezren tobzódtak a csúcson, ami értelemszerűen komoly biztonsági kockázatot jelentett, az egymást taposó tömeg ráadásul kárt tett a különleges növényzetben is.

A park igazgatósága szerint mindezért a közösségi média a hibás,

mert az Instagramon és a Facebookon megosztott bámulatos képek hatására még többen érkeztek az addig is zsúfolt Maui szigetére.

A korlátozás értelmében reggelente csupán százötven autó mehet fel a kilátóhoz (ennyinek van hely), a regisztrációs díj pedig járművenként egy dollárba kerül (a parkbelépő ára húsz dollár). A foglalást a bejáratnál papíron kinyomtatva kell bemutatni, és természetesen a személyi okmányokra is szükség van. Maximum hatvan napra előre lehet helyet foglalni, ám a korlátozás kizárólag napfelkelte idejére, a hajnali három és reggel hét óra közötti időszakra, valamint az egyéni turistákra vonatkozik (a szervezett csoporttal érkezőknek nem kell aggódniuk).

Az idejében tett foglalás sem garantálja viszont a csodás napfelkeltét, hiszen a park nem tudja biztosítani a tökéletes időjárási viszonyokat. Pénzvisszatérítés pedig nincs.

Ez is érdekelhet:

Pusztító a hawaii vulkánkitörés, de ez a pusztítás meghatóan gyönyörű

A Kilauea vulkán mintha a pokol levével folyatná össze az érintetlen tájat.

(Fotók: Getty Images)

hawaii | napfelkelte | legszebb | látványosság | korlátozás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom