Close
Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Hol máshol, mint Svájcban.

Eddig csak fantazmagóriaként élhetett a fejünkben egy, a Charlie és a csokigyár című filmben látotthoz hasonló mágikus helyszín, ahonnan írtózatos mennyiségben áramlott ki a csokoládé. Szeptember 13-a óta immáron a valóságban is létezik egy ilyesmi csodahely, mégha nem is teljesen Willy Wonka birodalmát idéző funkciókkal.

A Zürichben megnyitott Lindt Home of Chocolate egy interaktív múzeum, ahol hét csokoládé világon át kalandozva ismerhetik meg a vendégek a csokikészítés minden folyamatát a kakaóbab-termesztéstől egészen a csomagolásig.

A tekintélyes intézményben – melynek megnyitóján a teniszcsillag, Roger Federer is jelen volt – az édesség rajongói elkészíthetik a saját kedvükre való csokijukat, a kutatóintézet részlegén beleshetnek a kulisszák mögé, különlegességeket kóstolhatnak és természetesen a legendás svájci csokoládékészítés történetét is megismerhetik.

Ha ez nem lenne elég, minden idők legnagyobb alapterületű Lindt boltjában is vásárolhatnak, ahol egészen döbbenetes a kínálat, de ez még mindig nem a csúcs,

merthogy egy világrekordnak is helyt ad a csokoládé otthona!

A világ legnagyobb csokiszökőkútját állították fel ugyanis az épületben, melynek tetejéről kilenc méter magasságból indul el a csobogó csokifolyam, aminek bizonyára egy látogató sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Lindt & Sprüngli/KEYSTONE/Alexandra Wey, Ennio Leanza)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom