Close
Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Hol máshol, mint Svájcban.

Eddig csak fantazmagóriaként élhetett a fejünkben egy, a Charlie és a csokigyár című filmben látotthoz hasonló mágikus helyszín, ahonnan irtózatos mennyiségben áramlott ki a csokoládé. Szeptember 13-a óta immáron a valóságban is létezik egy ilyesmi csodahely, még ha nem is teljesen Willy Wonka birodalmát idéző funkciókkal.

A Zürichben megnyitott Lindt Home of Chocolate egy interaktív múzeum, ahol hét csokoládévilágon át kalandozva ismerhetik meg a vendégek a csokikészítés minden folyamatát a kakaóbab-termesztéstől egészen a csomagolásig.

A tekintélyes intézményben – melynek megnyitóján a teniszcsillag, Roger Federer is jelen volt – az édesség rajongói elkészíthetik a saját kedvükre való csokijukat, a kutatóintézet részlegén beleshetnek a kulisszák mögé, különlegességeket kóstolhatnak, és természetesen a legendás svájci csokoládékészítés történetét is megismerhetik.

Ha ez nem lenne elég, minden idők legnagyobb alapterületű Lindt-boltjában is vásárolhatnak, ahol egészen döbbenetes a kínálat, de ez még mindig nem a csúcs, mert

egy világrekordnak is helyt ad a csokoládé otthona.

A világ legnagyobb csokiszökőkútját állították fel ugyanis az épületben, melynek tetejéről, kilenc méter magasságból indul el a csobogó csokifolyam, aminek bizonyára egy látogató sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Lindt & Sprüngli/KEYSTONE/Alexandra Wey, Ennio Leanza)

csokiszökőkút | csokoládé | Svájc | csokoládé gyár | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Világvégi éttermek, ahová egyszer be kell térni

Pizzaszakácsként bujkált tizenhat évig az olasz maffia leghírhedtebb tagja

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram