Close
Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Hol máshol, mint Svájcban.

Eddig csak fantazmagóriaként élhetett a fejünkben egy, a Charlie és a csokigyár című filmben látotthoz hasonló mágikus helyszín, ahonnan irtózatos mennyiségben áramlott ki a csokoládé. Szeptember 13-a óta immáron a valóságban is létezik egy ilyesmi csodahely, még ha nem is teljesen Willy Wonka birodalmát idéző funkciókkal.

A Zürichben megnyitott Lindt Home of Chocolate egy interaktív múzeum, ahol hét csokoládévilágon át kalandozva ismerhetik meg a vendégek a csokikészítés minden folyamatát a kakaóbab-termesztéstől egészen a csomagolásig.

A tekintélyes intézményben – melynek megnyitóján a teniszcsillag, Roger Federer is jelen volt – az édesség rajongói elkészíthetik a saját kedvükre való csokijukat, a kutatóintézet részlegén beleshetnek a kulisszák mögé, különlegességeket kóstolhatnak, és természetesen a legendás svájci csokoládékészítés történetét is megismerhetik.

Ha ez nem lenne elég, minden idők legnagyobb alapterületű Lindt-boltjában is vásárolhatnak, ahol egészen döbbenetes a kínálat, de ez még mindig nem a csúcs, mert

egy világrekordnak is helyt ad a csokoládé otthona.

A világ legnagyobb csokiszökőkútját állították fel ugyanis az épületben, melynek tetejéről, kilenc méter magasságból indul el a csobogó csokifolyam, aminek bizonyára egy látogató sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Lindt & Sprüngli/KEYSTONE/Alexandra Wey, Ennio Leanza)

FOLYTASD EZZEL
Ezeket az ételeket és italokat a puszta véletlennek köszönhetjük
Három jegeskávé, amit otthon is elkészíthetsz
Rendeld meg a Roadster magazin 5. számát!
Mi jobb, mint egy 170 oldalas Roadster magazin? Hát egy 220 oldalas Roadster magazin! Igen, a 2021-es nyári számunkra jelentősen megnöveltük a terjedelmünket, hogy még több kalandot, utazást és inspirációt élhessünk át közösen. A méret azonban nem minden, arra is figyeltünk, hogy ismét a lehető legjobbat kínáljuk olvasóinknak. A tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom