Rekordméretű csokiszökőkúttal nyílt meg a világ legnagyobb csokoládémúzeuma

Hol máshol, mint Svájcban.

Eddig csak fantazmagóriaként élhetett a fejünkben egy, a Charlie és a csokigyár című filmben látotthoz hasonló mágikus helyszín, ahonnan irtózatos mennyiségben áramlott ki a csokoládé. Szeptember 13-a óta immáron a valóságban is létezik egy ilyesmi csodahely, még ha nem is teljesen Willy Wonka birodalmát idéző funkciókkal.

A Zürichben megnyitott Lindt Home of Chocolate egy interaktív múzeum, ahol hét csokoládévilágon át kalandozva ismerhetik meg a vendégek a csokikészítés minden folyamatát a kakaóbab-termesztéstől egészen a csomagolásig.

A tekintélyes intézményben – melynek megnyitóján a teniszcsillag, Roger Federer is jelen volt – az édesség rajongói elkészíthetik a saját kedvükre való csokijukat, a kutatóintézet részlegén beleshetnek a kulisszák mögé, különlegességeket kóstolhatnak, és természetesen a legendás svájci csokoládékészítés történetét is megismerhetik.

Ha ez nem lenne elég, minden idők legnagyobb alapterületű Lindt-boltjában is vásárolhatnak, ahol egészen döbbenetes a kínálat, de ez még mindig nem a csúcs, mert

egy világrekordnak is helyt ad a csokoládé otthona.

A világ legnagyobb csokiszökőkútját állították fel ugyanis az épületben, melynek tetejéről, kilenc méter magasságból indul el a csobogó csokifolyam, aminek bizonyára egy látogató sem tud ellenállni.

Ez is érdekelhet:
Eső helyett csokoládépor szállt alá az égből Svájcban

Nem, nem írtuk el, tényleg ez történt.

(Forrás: Travel and Leisure, fotók: Lindt & Sprüngli/KEYSTONE/Alexandra Wey, Ennio Leanza)

világrekord | zürich | lindt | csokiszökőkút | Svájc | múzeum

FOLYTASD EZZEL

Merész kampánnyal robban be a Reebok új kollekciója

A modern luxus nyomában a Range Roverrel

Rendeld meg a Roadster magazin 18. számát!

Megérkezett a tél, már ki lehet csomagolni a Roadster legújabb, sorrendben 18. lapszámát. Mit találunk benne? A Costa Smeralda fedélzetén kipróbáljuk, milyen az élet egy tengerjárón Barcelona és Nápoly között. Ellátogatunk a luxusipar nagyágyúival dolgozó Edinas Paper kőbányai műhelyébe, megmutatjuk, milyen finomságokkal lehet átvészelni a hideg hónapokat, és megismerkedünk a római Palazzo Talìával is, amelyet az olasz rendezőzseni, Luca Guadagnino álmodott meg. Aktuális számunkban is rengeteg izgalmas helyszín bukkan fel: ilyen a kanadai Yukon vidék, az Amalfi-part, a Côte d’Azur-on kipróbáltuk, milyen az új Audi S5. Északabbra is elkalandoztunk: a lapszám talán legszimpatikusabb szereplője az a négy norvég fiatal, akik egy elhagyatott halfeldolgozó üzemet alakították át a skandináv ország és talán Európa legcoolabb pontjává. Ezen kívül bemutatunk öt divatbrandet, akiket érdemes követni, megvizsgáljuk, milyen volt az elmúlt száz évben a lejtők divatja és még ezen kívül is rengeteg izgalmas témánk van, de itt megállunk.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Tényleg ez a világ legjobb luxusterepjárója? Most kiderül!
Hirdetés