Close
Ahol felöltöztetheted a lelked – Megnyílt a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

Ahol felöltöztetheted a lelked – Megnyílt a Vörösmarty téri Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár

A tavalyi kihagyás után november 19-én megnyitotta kapuit a főváros ikonikus téli ünnepe.

„Az idei Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásár különleges lesz, mert igyekszünk kinyitni mindenki előtt, ezért is tettük lehetővé, hogy legfeljebb 1500 forintos áron árusítsanak a kitelepülő éttermek egytálételt a látogatóknak. Ez a vásár nemcsak a kiváltságos keveseké, hanem minden fővárosié és Budapestre érkezőé” – nyitotta meg a vásárt Gy. Németh Erzsébet humán területekért felelős főpolgármester-helyettes, majd felhívta a figyelmet az első, ünnepélyes adventi gyertyagyújtásra, november 28-án.

Faix Csaba, a szervező Budapest Brand nZrt. vezérigazgatója idén talán elsőként kívánt boldog ünnepeket minden hazai és külföldi látogatónak – utóbbiaknak angolul is, és kiemelte köszöntőjében,

hogy a hazai kézművesek, akiknek komoly pályázati kiírásnak kellett megfelelniük, kizárólag tradicionális minőségi hazai termékeket kínálnak az idei vásárban, nem pedig tucatárut.

Első a biztonság

Idén kiemelt figyelmet fordítanak a szervezők a biztonságra. Hogy vigyázhassunk saját magunk és mások egészségére is az ünnepvárás időszakában, a vásár látogatása – a jelenleg hatályos jogszabályoknak megfelelően – védettségi igazolványhoz kötött.

Emellett a vendéglátó egységeknél idén először bevezetik a készpénzmentes vásárlást, hogy ezzel is csökkenthessék a járványügyi kockázatot.

Minőségi termékek

Ahogy a látogatók már megszokhatták, a Vörösmarty tér standjainál csak minőségi, hazai termékeket láthatnak és kóstolhatnak. A közel ötven kézműves standnál egyedi portékákat szerezhetünk be az ünnepekre: nagy műgonddal készült kerámiák és csalogató mézeskalácsok, tervezői sapkák és sálak, különleges fadíszek, és még számos különlegesség található a kínálatban. Az ízműveseknél a hagyományos vásári ételek és italok mellett gasztronómiai extrákra is lehet számítani. Most a menüsor is családbarát a Vörösmarty téren, hiszen elérhető kedvezményes kínálat is.

Az adventi hétvégéken meghitt közös gyertyagyújtással, december 1-től pedig ünnepi fényfestéssel készülnek a szervezők a Gerbeaud-ház homlokzatán. A gyermekekről sem feledkeznek meg, hiszen december 5-én, vasárnap ellátogat a Vörösmarty térre az igazi Mikulás is.

További információk a vásár honlapján és Facebook-oldalán.

Fabódékra hulló hó, karácsonyi zene, forralt bor, ünnepi hangulatban nézelődő vidám forgatag – ilyen egy tökéletes karácsonyi vásár. Vajon idén már önfeledten lehet benne részünk? Ma már szinte minden nagyobb európai város megrendezi a maga nagyszabású adventi eseményét, persze akkor, ha a bizonytalan járványhelyzet megengedi azt. Összegyűjtöttük az Euronews nyomán azokat az adventi vásárokat, amelyek garantáltan elvarázsolnak mindenkit.

(Fotók: Czerkl Gábor)

adventi | vásár | vörösmarty | ünnep | karácsonyi

FOLYTASD EZZEL

Kiakadtak a budapestiek az idei adventi villamoson

Ezekben a városokban garantáltan magával ragad a karácsonyi hangulat

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!
Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Instagram