Megnyílt Budapest egyetlen exkluzív champagne bárja

Gyertek gyorsan, ez a csillagok íze!” – állítólag ezt kiáltotta Dom Pierre Perignon, amikor feltalálta a champagne-t. Bár a mondat eredete megkérdőjelezhető, a buborékos ital népszerűsége nem: a francia champagne mindenkit elvarázsol eleganciájával, könnyedségével, játékosságával. Az Étoile Champagne Bar is ebben a szellemben várja vendégeit az ikonikus Párisi Udvarban több mint ötvenféle tétellel, valamint az országban egyedül ott kóstolható vintage champagne-különlegességgel.

Kortyolj bele egy pohár lenyűgöző, tökéletes hőfokra hűtött buborékos italba, próbálj ki egy champagne-ból készített kortárs koktélkreációt vagy pukkants fel egy varázslatos vintage palackot!

Mindehhez már nem kell egészen Franciaországig utazni, az ikonikus Párisi Udvarban megnyílt az ország egyetlen exkluzív champagne bárja, az Étoile.

A hely több mint ötven különböző francia champagne-t kínál, amelyekből az országban egyedülálló módon húsz tétel pohárral is elérhető, az igazi ínyencek pedig akár megkóstolhatják a Bollinger francia champagne-ház több mint egymillió forintos palackját is.

„Az étoile francia szó, jelentése csillag. A névvel nemcsak Dom Perignon előtt tisztelgünk, hanem azt gondoljuk, hogy ez a hely valóban Budapest csillagává válhat. A Párisi Udvar többszörösen díjnyertes épülete több mint száz éve a város ékköve, ikonikus találkozóhelye az embereknek. Azt szeretnénk, hogy az Étoile által ez legalább további száz évig így legyen. Nagyon sokat dolgoztunk ezen, a koncepció évekkel ezelőtt született meg. Az ötletet dédelgettük, fejlesztettük, hogy a házban megszokott legmagasabb minőséggel találkozzon minden vendég” – árulta el Bayer Bence, a Párisi Udvar Hotel Budapest Marketing és Kommunikációs igazgatója.

 A champagne bár Head Sommelier-je, Virágh Csaba kiemelkedő szakértelmével és szenvedélyével avatja be a vendégeket a francia italkülönlegességek világába.

„A pezsgőben és a champagne-ban engem a pezsgés gyönyörűsége, a buborék játékossága az, ami teljesen lenyűgöz. Életem első champagne élményét még tanuló koromban éltem át a Király étteremben. A champagne, ez a francia buborékos ital mindenkit elvarázsol, mi pedig örömmel mutatjuk az utat a champagne-kultúra izgalmas labirintusában. Az Étoile-ban egyedülálló módon 20 tételt kínálunk pohárral, összesen pedig több mint 50 féle palackból válogathatnak a vendégek, mindnek külön története van.”invitál mindenkit egy champagne-körútra a Head Sommelier, aki mellett Horváth Dalma, az Étoile háziasszonya avat be a francia ital rejtelmeibe.

„Szeretem a champagne sokoldalúságát. A művészet rajongójaként tudom milyen, amikor valami szenvedéllyé válik, én magam zongorázom és festek is. A champagne készítésre pedig nem véletlenül mondják, hogy a házasítás művészete. Végtelen beszélgetéseket lehet folytatni a champagne készítéséről, és megismertetve a vendégeket ezekkel a történetekkel biztos, hogy teljesen más megvilágításba kerül az ital, amit elfogyasztanak.”

Az Étoile szerdától vasárnapig várja a francia champagne szerelmeseit 18 órától éjfélig. A champagne-ok mellé Lutz Lajos, a Párisi Passage és a Párisi Udvar executive chefje, a Bocuse d'Or Akadémia tagja álmodta meg az ételeket.

(Fotók: Gündüz Attila)

 

párisi udvar | bidapest | Étoile | bár | francia | pezsgő

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom