Close
Hihetetlen okból nem tudott felszállni egy utasszállító

Hihetetlen okból nem tudott felszállni egy utasszállító

Háromórás késéssel tudott csak elindulni a járat.

Méhraj szállt le szerdán a Delta Air Lines egyik gépére, amely a houstoni reptérről indult volna Atlantába, a rovarok eltávolítása pedig több órát vett igénybe. A légitársaság nem közölte, hogy pontosan milyen módszert vetettek be, de állítólag nemcsak a gép, hanem a méhek épsége is fontos szempont volt. Azt viszont lehet tudni, hogy a repülőt először utasok nélkül visszavontatták a kaputól.

Méhrajok igen ritkán vernek tanyát repülőkön, de az eset nem teljesen példa nélküli.

2019-ben például az Air India egyik járatát késleltette egy raj, ekkor vízágyúkat vetettek be, hogy kiszorítsák a méheket a Kolkatából Agartalába készülő járatról,

2016-ban pedig egy F-22 Raptor vadászgépet kényszerített földre 20 ezer méh Virginiában, akkor egy méhész segítségével oldották meg a helyzetet.

A méhek egyébként nem teljesen nemkívánatos elemek a repülőtereken, több légikikötő is indított virágosrét-programot azzal a céllal, hogy helyreállítsa a méhek élőhelyét, és felhívja a közvélemény figyelmét a nélkülözhetetlen rovarokra.

A repülőterek közül a világon először a hamburgi hozott létre méhészetet még 1999-ben, Amerikában pedig a chicagói O’Hare telepített elsőként méheket. Az említett houstoni reptéren viszont nem volt ilyen program, bár úgy tűnik, a méhek erről nem tudtak.

Méhekkel korábban hekkeltek meg már buszmegállót, és készült nekik gyorsétterem is.

(Forrás: CNN, képek: Unsplash)

méhraj | repülő | delta airlines | méh

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram