Kijárási tilalom jön és bezárnak a kávézók a napfényes úti célon, úgy eldurvultak az egyetemi bulik

Miami Beach hírhedt arról, hogy a tavaszi szünetben sok egyetemista kötelező úti célja.

A hagyomány az 1930-as évek közepén kezdődött, amikor a New York állambeli Colgate Egyetem egyik úszóedzője Floridába vitte a csapatát, hogy a napfényes Fort Lauderdale-ben edzőtáborozzon, amely akkor kapott vadonatúj, olimpiai méretű medencét. Hamarosan más főiskolák is követték a példát, ma pedig már nem szívesen hagynák ki a diákok a tavaszi napfürdőt.

Úgy tűnik azonban, hogy Miami Beachnek elege lett a turistadömpingből, miután három egymást követő évben is sok volt az erőszakos incidens. Ezért a hatóságok úgy döntöttek, hogy idén egy hónapon át lesznek érvényben a szigorúbb biztonsági intézkedések, melyek már a múlt pénteken elkezdődtek.

Korlátozzák például a nem helyi lakosok parkolását, bezárják a főutcán lévő kávézókat a forgalmas hétvégéken, és a város arra is figyelmeztette a látogatókat, hogy kijárási tilalomra számíthatnak.

Átvizsgálhatják a táskákat a strandon, a tengerpartok korábban zárnak, több helyszínen szondáztatják a sofőröket, kábítószer birtoklásáért és erőszakos cselekményekért pedig letartóztatás jár, emellett a rendőrség megerősítésére negyvenöt állami rendfenntartó tisztet is a városba vezényelnek.

A világhírű South Beach negyed üzlettulajdonosai érthető módon nem örülnek az intézkedésnek, mely az év egyik legforgalmasabb időszakában vágja el őket bevételektől. A korlátozások többsége ugyan nem újdonság, de az elmúlt években csak a tavaszi szünet idejére korlátozódott, nem tartott ilyen hosszan.

Steven Meiner, Miami Beach polgármestere szerint viszont a tömegek kezelhetetlenné váltak a nagyarányú rendőri jelenlét ellenére, és a tavaszi látogatószám gyakran túllépte azt a kapacitást, ami a látogatók és a lakosok számára biztonságos lenne. A legnépszerűbb helyszín ilyenkor az art deco stílusú szállodáiról, éttermeiről és éjszakai klubjairól ismert Ocean Drive körülbelül tíz háztömbnyi szakasza.

Miami nemcsak az utazók körében népszerű, rengeteg ember akár egész életére is áttenné oda a székhelyét.

(Forrás: Euronews, képek: Getty Images, Unsplash)

miami beach | tavaszi szünet | Florida | buliturizmus | korlátozások

FOLYTASD EZZEL

A Duna válasza a rooftop bárokra a Szabadság és az Erzsébet hidak ölelésében

Valódi legenda telefonnal: Polly Dániel és a Xiaomi 14 művészi projektje

Rendeld meg a Roadster magazin 15. számát!

Nyakunkon a tavasz, és ami még jobb hír, itt a legújabb Roadster magazin is. Mit találunk benne? Találkozunk az amerikai képzőművésszel, Jim Denevannel, aki amellett, hogy land artban utazik, egy csodás rendezvényszervező céget is működtet, amely elképesztő helyeken szervez vacsorákat Kaliforniától kezdve Dél-Afrikán át Toszkánáig. Kifaggatjuk a kultikus Iditarod Trail Race kutyás szánhúzó verseny szervezőjét, a biennáléra készülő Nemes Márton festőművészt, megismerkedtünk a Friluftsliv filozófiával, Arnaud Montagard fotós révén megnézzük, milyen Amerika hátsó udvara, főzünk a 101 Bistróban, és a Totemism legújabb kollekcióját is szemügyre vesszük. ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom