Tíz éve nem tudja eladni Michael Jordan ezt az elképesztő luxusvillát

Még a levegőből is hatalmasnak tűnik.

Aki belép a hét hektáros chicagói birtok kapuján, máris tisztában lehet vele, kinek a tulajdona – és talán éppen ezért nem sikerül vevőt találni rá, hiába szállították le többször is a kért összeget. Jelenleg 14,855,000 dollárért (kb. 6,9 milliárd forintért) vihető.

Érdekesség, hogy ha összeadjuk az árban szereplő számok összegét, 23-at kapunk, vagyis a legendás kosaras kultikus mezszámát.

Jordan a házat – és a környező telket – a semmiből húzatta fel a saját ízlése szerint. A látványos birtokon akad halastó, teniszpálya, és egy végtelenített medence is, közepén füves szigettel. A házban falba épített akvárium, szivarszoba, tematikus étkezők, zongoraszoba, borospince, könyvtár, moziszoba, tévészoba, edzőterem, kilenc háló, és tizenkilenc fürdőszoba található. Az étkezőbe lépve a vendégek a "bagdadi asztalnál" étkezhetnek; az asztallapon látható rács Bagdad utcáin alapul.

Jordan fényűző ízlése az olyan apró részletekben is megmutatkozik, mint például az ajtók. Van köztük olyan, ami a chicagói Playboy-villából származik és a játékszobába vezet. Természetesen, mivel Michael Jordan egykori otthonáról beszélünk, egy szabványméretű kosárlabdapálya is birtok része, sőt mi több, a ház központi eleme. A pálya két végén a legenda neve olvasható, de a gyerekei neveit is felfestették rá.

Jordan tizenkilenc évig élt a három hálószobás vendégházzal megtámogatott luxusbirtokon és 2012-ben dobta piacra. Egy évvel később megpróbálta elárvereztetni, de a 13 millió dolláros minimumlicit sem jött össze érte.

Nem kell aggódni viszont amiatt, hogy a birtok esetleg eladatlanul marad és aztán fokozatosan elrohad. A házban Jordan által fizetett alkalmazottak élnek, hogy rendben tartsák az épületet és környékét.

Az ikonikus kosárlabdázó még mindig rengeteg ingatlanadót fizet a birtok után: az éves számla több mint 130 ezer dollárnál áll meg és becslések szerint 2012 óta több mint 2,5 millió dollárt csengetett már ki ez ügyben.

Jordan úgy érezheti, hogy a saját, globális híresség státusza növeli a ház értékét, szakértők szerint azonban az emberek nem fizetnek többet egy házért, csak mert korábban egy sztár tulajdonolta. Másik probléma a lokáció lehet: a legtöbb ilyen árkategóriájú ház ugyanis a Jordan-villával ellentétben közelebb van a Michigan-tóhoz. Az ilyen szintű vevők ezen a környéken pedig közelebb szeretének lenni a vízhez.

Mindannyiunknak vannak féltve őrzött tárgyai – sőt, ha komoly borokra, párlatokra vagy épp egy csapatra vagy zenekarra gondolunk, sokunknak kész gyűjteményei is akadnak. De mi történik akkor, ha ezek a tárgyak egyszer egy híres személy tulajdonában voltak? Az egyszerű eszközökből értékes ereklyék lesznek, amelyek akár az eredeti ár ezerszereséért kelhetnek el később egy árverésen. Íme öt tárgy, mely öt férfi által vált felbecsülhetetlen értékűvé.

(Forrás: Insider, fotók: Getty Images)

 

villa | luxus | eladó | kosárlabda | birtok

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom