Close
Monolitként áll a város közepén ez a brutalista menedék

Monolitként áll a város közepén ez a brutalista menedék

A Not a Hotel névre keresztelt vendéglátó szolgáltatónak már van néhány egyedi szállodája Japánban, amelyekbe tagsági rendszerben lehet üdülési jogot vásárolni. Most egy újabb épülettel bővült a kínálat, méghozzá Tokióban.

A Masamichi Katayama tervezte, ötemeletes épület szikár, barázdált betonhomlokzattal rendelkezik, amely elmossa a határokat az ember alkotta és a természetes világ között.

Cél volt, hogy semleges teret alkossunk, amely minőségi és melegséget sugárzó, mint egy lakás”

mondta az építész irodája, a Wonderwall. Mint hozzátették, az alapkoncepció a kelet és nyugat fúzióján alapul, újraértelmezve az egyedülállóan japán térérzéket, és ötvözve azt a nyugati érzékenységgel, amely Katayamára nagy hatást gyakorolt.

A zsaluzat cédrusból készült, a betonfelület egyhangúságát az ablakok törik meg, amelyek belülről kitekintve keretbe foglalják a fákat. Az alagsorban étterem és könyvtár található falba süllyesztett, kivilágított polcokkal.

A harmadik emeleti társalgóban nincsenek tárgyak, de a kézműves munka szépségét képviseli a falakat borító rattanfonatok és kézzel megmunkált fapadló.

A Hiroo névre keresztelt hotel egy művészeti galériának és egy társalgónak is otthont ad, ahol a vendégek egy pohár bor mellett pihenhetnek a bársony kanapékon.

Az országban nincs hiány stílusos épületekből, mint ez a minden ízében japános vendégház, amely a Szeto-beltengerre néz, vagy ez a csodálatos étterem.

(Forrás és képek: The Spaces)

hotel | szálloda | Not A Hotel | tokió | japán

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram