Close
Ha amerikai road tripre indulnál, jó, ha tudsz erről

Ha amerikai road tripre indulnál, jó, ha tudsz erről

Megszületett a motorosok Airbnb-je.

Sokak szerint a legendás amerikai életérzést egy-egy road tripen lehet a leginkább megtapasztalni. Ha nem is indulunk rögtön az ország átszelésére, egy-egy szeletébe belekóstolhatunk, a 66-os út vagy a Pacific Coast Highway biztos, hogy felejthetetlen élményeket kínál. Ha pedig tovább fokoznánk a hangulatot, akkor akár motorra is pattanhatunk, hogy átadjuk magunkat a szabadság szelének.

A Riders Share motormegosztó-szolgáltatást azoknak találták ki, akiknek mindez megdobogtatja a szívét. A segítségével az emberek magánszemélyektől bérelhetnek motorokat, akárcsak az Airbnb esetében lakásokat. Az oldalon több ezer ajánlat szerepel több mint kétezer helyszínen, egyelőre csak az Egyesült Államokban.

A cég küldetése, hogy megfizethetőbbé tegye a motorozást és népszerűsítse azt a fiatalok körében.

A motorját bárki regisztrálhatja a márka, a modell és az évjárat feltüntetésével, néhány fotó kíséretében, ha a járművet regisztrálták és biztosítása is van.

Bérelni huszonegy éves kortól lehet, és a bérlőket alaposan átvizsgálják. A motorokat megbeszélt időben és helyszínen lehet átvenni, a cég szerint a tulajdonosok átlagosan 150 dollárt keresnek foglalásonként. Az elérhető motorok között olyan különlegességek is akadnak, mint például ez az oldalkocsis Ural Retro.

Mutatjuk, merre érdemes tekerni a kormányt a világ legromantikusabb autós útjaiért, de ezt a tíz hibát ne kövesd el, ha road tripre indulsz.

(Forrás: Travel and Leisure, képek: Unsplash)

road trip | amerika | motor | motorbérlés | Riders Share

FOLYTASD EZZEL

Szinte sokkolta a turistát, amikor meglátta, mennyibe kerül egy üveg víz a hotel minibárjában

Ha Olaszországban dolgoznál, ezekben a munkakörökben érdemes próbálkoznod

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram