Nagy nemzetközi elismerést kapott a Müpa csodaszép kisfilmje

Az elmúlt években az ünnepek közeledtével a Müpa rendszeresen a kulisszák mögé kalauzolta a nézőit egy-egy megindító történettel. 2021-ben azonban az intézmény kivételes közönsége került a fókuszba nem csupán képletesen, de a szó szoros értelmében is.

A nagyjátékfilmes eszközökkel készített, Ajándék című kisfilmet Bergendy Péter rendezte, különlegességét rendhagyó alapötlete és üzenete mellett az alkotók és szereplők személye adja.

A főszerepet a Nemzeti Színház ismert művésze, a Jászai Mari-díjas Nagy Mari alakítja,

egy másik fontos szerepben pedig egy igazi klasszikus zenei világsztárt üdvözölhetett a közönség Várdai István csellóművész személyében, aki az intézmény 2020/21-es évadának kiemelt művésze volt.

Az összetartó lakóközösség, a zenerajongó néni, a rejtélyes szomszéd és a melegszívű kislány történetét feldolgozó fikciós rövidfilmben

egyedülálló módon a Müpa valódi nézői is kiemelt szerepet kaptak,

hiszen az alkotásban látható közönség az intézmény hosszú évek óta nagy sikerrel működő hűségprogramjának tagjaiból áll, akik közül több százan vállalták a részvételt a forgatáson, bizonyítva ezzel a kultúra igazi közösségteremtő erejét.

A kisfilm most 564 pályamunka közül bejutott a legjobb reklámcélú rövidfilmeket is díjazó rangos tokiói verseny, a Short Shorts Film Festival & Asia 2022 legjobb tizenöt alkotása közé. A fődíjért olyan művekkel versenyez, mint az Apple karácsonyi kampányfilmje, a Heineken Lockdown Love Story című alkotása vagy a Burberry A New Awakening című műve.

Korábban mi is mutattunk néhány érdekes reklámot, mint például az Emirates tenyérizzasztó videója vagy ez a Robert De Niróval készült országimázsfilm.

(Forrás és képek: Müpa)

reklámfilm | müpa | díj | ajándék | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom