Close
Nagyon bekeményítettek a turistákkal Velencében

Nagyon bekeményítettek a turistákkal Velencében

“Ha Rómában élsz, élj úgy, mint a rómaiak” – tartja a mondás. Ezt azonban nem kéne arra fordítani, hogy, ha bárhol jársz a világban, bármilyen ötleted adódik, valósítsd is meg. Két hátizsákos, fiatal német turista idén nyáron úgy gondolta, kávéra szomjaznak, és ahelyett, hogy azt valamely kávézóban vették volna magukhoz, Velence egyik kedvenc látképe mellett álltak neki lefőzni a feketét. Igen, tényleg ezt találták a legjobb megoldásnak, hogy ne ásítozzanak a városnézés közben. Pechükre a velencei városvezetés éppen a közelmúltban szigorított szabályain, ami a város tiszteletére vonatkozik. 950 euróba fájt ez a kaland, és még a városból is kitették őket. #EnjoyRespectVenezia

Nem elég, hogy Velence, amióta világ a világ, fekvése és cölöpökre való építkezése miatt küzd az elemekkel – nagyobb esőzések alkalmával gyakorlatilag víz alá kerül a város –, az emberi tényező sem segít a rend fentntartásában. Egyike a világ leglátogatottabb városainak, mindemellett közel sem termel olyan mértékű bevételt, amit a turistaáradat indokolna. Sokan csak pár órára maradnak, még egy vacsorát sem költenek el ott, de úgy tűnik, akadnak még spórolósabb hátizsákos utazók is, akik még egy eszpresszóra sem szórnák el a pénzüket a mesés díszletek között.

Történt ugyanis, hogy a fiatalok letáboroztak a Rialto híd lábánál, és kis kempinggázfőzőn nekiláttak a kávéfőzésnek. A meglehetősen tiszteletlen rituálét többen kiszúrtak, rendőrt hívtak a turistákra, akik a nagy nomád spórolást egy életre megbánták: 950 eurós büntetést kellett fizetniük, és Velencét is el kellett hagyniuk.A kitoloncolás nem egyedi eset sajnos, május óta már negyven alkalommal jártak el így a szervek, kivétel nélkül olyan esetekben, amikor a turisták nem tanúsítottak megfelelő, kulturált viselkedést.

Este 20:00 és reggel 8:00 között tilos a közterületi alkoholfogyasztás, szabályozzák a legénybúcsúkat és leánybúcsúkat is, nevezetességek, hidak és üzletek előtt tilos a hempergés, illetve büntetésre számíthatnak azok is, akik fürdőruhában, netán félmeztelenül parádéznak az utcákon. Nincs mentség arra sem, ha valaki úgy dönt, megmártózik a csatornarendszerben, de már a szemetelésért is komoly pénzbéli retorzió jár.

Velence bekeményített, de joggal teszi mindezt, hiszen ezzel a kulturált utazási szokásokat, épített emlékeink és környezetünk védelmét, a város javát, méltóságát szolgálják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Unsplash)

FOLYTASD EZZEL
Egy covidosa sem volt ennek a mesebeli szigetnek, aztán leszállt egy repülőgép
Özönlenek a látogatók ebbe a parkba, úgyhogy sorsolni kell a helyeket
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom