Close
Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

2021 decemberében újra jelentős napfogyatkozást élhetünk meg – a probléma csupán annyi, hogy kizárólag az Antarktiszról. Semmi gond, a Poseidon Expeditions egy huszonhárom napos Antarctica Solar Eclipse Cruise-t szervez a nagy eseményre.

Bolygónk legdélebben fekvő városában kezdődik a kaland az M/V Sea Spiriten. A hajó 2021. november 20-án szedi fel a horgonyt Ushuaiában 114 utassal a fedélzetén, hogy útnak induljon a Falkland-szigetek felé. Ott a résztvevők két napot töltenek el, miközben a helyi lakossággal, a barátságos pingvinekkel és fókákkal ismerkednek, illetve megnézik a Falkland-szigetek múzeumát. Újabb megálló a Déli-Georgia szigetek lesz, hogy aztán a hajó lehorgonyozzon a Scotia-tenger partjainál.

Az expedíció csúcspontja a bő kéthetes túra 14. napján érkezik el: a kapitány vezetésével akkor egy kis ösvényen halad végig a csapat, hogy eljusson a fagyos félsziget azon pontjára, ahonnan a legjobban lehet élvezni a napfogyatkozást. A nagy pillanat pedig december 4-én, a kora reggeli órákban várható. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan területnek számít, ahová nem mindennap juthat el egy turista, sőt, a tapasztalt hajósok se gyakran járnak arrafelé,

viszont nem nagyon létezik ennél jobb napfogyatkozás-megfigyelő helyszín.

A természeti jelenséget üldöző túra során az utazók tényleg életre szóló élményeket kapnak, például az érintetlen sarkvidéki vadon felfedezését, azaz közelről láthatják a delfinek, a fókák, a pingvinek hétköznapjait.

A 114 tagú csapatot egy tizenkét fős, többek között tudósokból és szakértőkből álló társaság vezeti, rengeteg érdekes háttérinformációval és történettel, valamint előadásokkal szolgálnak majd. A visszafelé úton egyébként a South Shetland szigeteknél is megáll az antarktiszi kalandjárat.

Az utazás 16 556 dollárba kerül fejenként háromágyas foglalás esetén, és 21 866 dollárba kétágyassal.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Megjelent a legújabb Roadster magazin!
Ismét egy magazin azoknak, akik szerint nem arra születtünk, hogy a négy fal között üljünk, akik szerint az élet olyasmi, amit nagykanállal kell fogyasztani és amiből sosem lehet elég. 170 oldalnyi friss, színes és energiával teli kontent felfedezőknek, kalandoroknak, inspirációt keresőknek mindarról, ami miatt érdemes nekivágni a világnak. Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazint.
Close

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom