Close
Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

2021 decemberében újra jelentős napfogyatkozást élhetünk meg – a probléma csupán annyi, hogy kizárólag az Antarktiszról. Semmi gond, a Poseidon Expeditions egy huszonhárom napos Antarctica Solar Eclipse Cruise-t szervez a nagy eseményre.

Bolygónk legdélebben fekvő városában kezdődik a kaland az M/V Sea Spiriten. A hajó 2021. november 20-án szedi fel a horgonyt Ushuaiában 114 utassal a fedélzetén, hogy útnak induljon a Falkland-szigetek felé. Ott a résztvevők két napot töltenek el, miközben a helyi lakossággal, a barátságos pingvinekkel és fókákkal ismerkednek, illetve megnézik a Falkland-szigetek múzeumát. Újabb megálló a Déli-Georgia szigetek lesz, hogy aztán a hajó lehorgonyozzon a Scotia-tenger partjainál.

Az expedíció csúcspontja a bő kéthetes túra 14. napján érkezik el: a kapitány vezetésével akkor egy kis ösvényen halad végig a csapat, hogy eljusson a fagyos félsziget azon pontjára, ahonnan a legjobban lehet élvezni a napfogyatkozást. A nagy pillanat pedig december 4-én, a kora reggeli órákban várható. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan területnek számít, ahová nem mindennap juthat el egy turista, sőt, a tapasztalt hajósok se gyakran járnak arrafelé,

viszont nem nagyon létezik ennél jobb napfogyatkozás-megfigyelő helyszín.

A természeti jelenséget üldöző túra során az utazók tényleg életre szóló élményeket kapnak, például az érintetlen sarkvidéki vadon felfedezését, azaz közelről láthatják a delfinek, a fókák, a pingvinek hétköznapjait.

A 114 tagú csapatot egy tizenkét fős, többek között tudósokból és szakértőkből álló társaság vezeti, rengeteg érdekes háttérinformációval és történettel, valamint előadásokkal szolgálnak majd. A visszafelé úton egyébként a South Shetland szigeteknél is megáll az antarktiszi kalandjárat.

Az utazás 16 556 dollárba kerül fejenként háromágyas foglalás esetén, és 21 866 dollárba kétágyassal.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

élmény | Poseidon Expeditions | hajó | expedíció | napfogyatkozás

FOLYTASD EZZEL

Több mint 140 ezer forintra büntethetnek ezért az ártatlannak tűnő szokásért Brüsszelben

Így alakul idén az utazási kedv a járvány előttihez képest

Rendeld meg a Roadster magazin 9. számát!
Friss, 220 oldalas lapszámunkat ezúttal egy színes és izgalmas, 20 oldalas melléklettel egészítettük ki, amelyben a prémium spiritek szédítő univerzumába merülünk el. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Megnézem, mert érdekel!
Close
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom