Close
Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

Két év múlva újra napfogyatkozás lesz, de csak nagyon kevesek láthatják

2021 decemberében újra jelentős napfogyatkozást élhetünk meg – a probléma csupán annyi, hogy kizárólag az Antarktiszról. Semmi gond, a Poseidon Expeditions egy huszonhárom napos Antarctica Solar Eclipse Cruise-t szervez a nagy eseményre.

Bolygónk legdélebben fekvő városában kezdődik a kaland az M/V Sea Spiriten. A hajó 2021. november 20-án szedi fel a horgonyt Ushuaiában 114 utassal a fedélzetén, hogy útnak induljon a Falkland-szigetek felé. Ott a résztvevők két napot töltenek el, miközben a helyi lakossággal, a barátságos pingvinekkel és fókákkal ismerkednek, illetve megnézik a Falkland-szigetek múzeumát. Újabb megálló a Déli-Georgia szigetek lesz, hogy aztán a hajó lehorgonyozzon a Scotia-tenger partjainál.

Az expedíció csúcspontja a bő kéthetes túra 14. napján érkezik el: a kapitány vezetésével akkor egy kis ösvényen halad végig a csapat, hogy eljusson a fagyos félsziget azon pontjára, ahonnan a legjobban lehet élvezni a napfogyatkozást. A nagy pillanat pedig december 4-én, a kora reggeli órákban várható. A dolog érdekessége, hogy ez egy olyan területnek számít, ahová nem mindennap juthat el egy turista, sőt, a tapasztalt hajósok se gyakran járnak arrafelé,

viszont nem nagyon létezik ennél jobb napfogyatkozás-megfigyelő helyszín.

A természeti jelenséget üldöző túra során az utazók tényleg életre szóló élményeket kapnak, például az érintetlen sarkvidéki vadon felfedezését, azaz közelről láthatják a delfinek, a fókák, a pingvinek hétköznapjait.

A 114 tagú csapatot egy tizenkét fős, többek között tudósokból és szakértőkből álló társaság vezeti, rengeteg érdekes háttérinformációval és történettel, valamint előadásokkal szolgálnak majd. A visszafelé úton egyébként a South Shetland szigeteknél is megáll az antarktiszi kalandjárat.

Az utazás 16 556 dollárba kerül fejenként háromágyas foglalás esetén, és 21 866 dollárba kétágyassal.

Van egy jó hírünk.

Megjelent a Roadster magazin első nyomtatott kiadása, amelyben olyan történeteket gyűjtöttünk össze, amelyek minket is folyamatosan inspirálnak. Szerintünk szép lett, reméljük, neked is tetszeni fog.

Ha velünk tartanál ezen az utazáson, ezen a linken megrendelheted a magazin első számát.

Ez is érdekelhet:

(Fotó: Unsplash)

Close