Harcolni kell a legjobb napozóhelyekért a magyarok egyik kedvenc üdülőhelyén

Kivannak a helyiek.

Nem újdonság, hogy ilyentájt a nyaralók a legjobb helyért küzdenek a strandokon, de most nemcsak a napozóágyak, hanem a napernyők lefoglalásáért is megy a harc – legalábbis Spanyolországban.

A helyi lakosok állítása szerint különösen a Németországból érkezők "emelnek szintet" a versengésen. A mallorcaiak elmondásából kiderül, hogy sokan már hajnalban felkelnek azért, hogy a vízhez legközelebbi napernyőket lestoppolják a törcsijeikkel. "Míg Mallorca egyik fele még alszik,  a másik fele már elkezdte a törölköző-háborút a Playa de Palmán"  – írja a spanyol sajtó.

Persze nem csupán a német vendégek művelik ezt, de a szokás már áttevődött a hotelmedencék környékére is. A nyaralók stratégiája valószínűleg az, hogy előbb lefoglalják a legjobb helyeket, majd kényelmesen elmennek reggelizni.

A városi tanács egy külsős cégen keresztül biztosítja a napozóágyak és napernyők bérleti szolgáltatását ezen a partszakaszon délelőtt tíz és este hét óra között, méghozzá napi díj ellenében. Általában 8:30-tól érkeznek a helyszínre az alkalmazottak, kinyitják a napozóágyakat és kiosztják őket. Este aztán összepakolják és lezárják.

Nincsenek elragadtatva a helyiek ettől a törölközős módszertől, egyikük mindjárt "bedobná a törölközőket a tengerbe", míg egy másik azt mondta, hogy "szégyelli magát emiatt". Egy harmadik szerint ez "teljesen rossz szokás, a napozóágyak törölközővel történő lefoglalása kora reggel abszolút nem elfogadható".

"Ha senki sem foglalja le a napozóágyakat reggel törölközőkkel, mindenkinek jut egy. Elvégre mindannyian ugyanazt akarjuk: pihentető nyaralást" – teszi hozzá egy mallorcai.

A napozóágy-háborúk általában a grandiózusabb üdülőhelyekre jellemzők, nem pedig a kisebb strandokra. Valaki pedig még azt is elárulta, hogy ötszáz fontot kér egy alkalomért, hogy mások számára lefoglalja a napozóágyakat.

Sokan még a mai napig bulizós szigetként azonosítják Mallorcát, ahol idegesítő turistákat kell kerülgetni, akik vödörből döntik le a sangriát. De ha elhagyjuk Mallorca – valóban létező – bulizós negyedét, akkor egy mesebeli szigetet találunk vakítóan kék tengerrel és fehérhomokos strandokkal, régi városokkal és hihetetlen természeti adottságokkal. Az elbűvölő Alcudia Mallorca egyik legszebb városa, és a nyári hónapokban a szigetre látogató spanyolok kedvelt úti célja.

(Forrás: The Sun, fotók: Getty Images)

napozóágy | mallorca | napernyő | tenger | helyek

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom