Súlyos bírságot kaphat a magyarok kedvenc nyaralóhelyén az, aki nem figyel a ruházatára

Bizonyos ruhadarabok viselése vagy azok hiánya gond lehet.

"Spanyolország bizonyos részein tilos csak bikiniben vagy fürdőnadrágban az utcán tartózkodni. Az ország egyes területein ugyancsak tilos meztelenül mutatkozni. Pénzbüntetéssel sújthatják azt, aki fürdőruhát visel a tengerparti sétányon vagy a szomszédos utcákon" – olvasható a hivatalos figyelmeztetés. A One Sure Insurance szerint a bírság akár ötszáz font (234 ezer forint) is lehet.

Míg a legtöbb helyen lazábban alakulnak a szabályok a ruházatot illetően,

addig a jelek szerint a Baleár-szigeteki Mallorca egyes területein valószínűleg szigorúbban lépnek fel a futballmezek és az újszerű ruhadarabok tekintetében, hogy "elősegítsék a tisztelettudóbb környezetet".

Nem ez az első eset, hogy Spanyolország népszerű pontjain korlátozásokat jelentenek be annak érdekében, hogy a forgalmas helyek mindenki számára komfortosak maradjanak. A múlt hónapban Mallorca és Ibiza megerősítette a közterületeken történő alkoholfogyasztásra vonatkozó szabályokat, amelyek figyelmen kívül hagyása akár háromezer eurós (1.2 millió forintos) bírsággal is járhat.

Sokan még a mai napig bulizós szigetként azonosítják Mallorcát, ahol idegesítő turistákat kell kerülgetni, akik vödörből döntik le a sangriát. De ha elhagyjuk Mallorca – valóban létező – bulizós negyedét, akkor egy mesebeli szigetet találunk vakítóan kék tengerrel és fehérhomokos strandokkal, régi városokkal és hihetetlen természeti adottságokkal. Az elbűvölő Alcudia Mallorca egyik legszebb városa, és a nyári hónapokban a szigetre látogató spanyolok kedvelt úti célja.

(Forrás: TimeOut, fotók: Getty Images)

bikini | viselés | fürdőruha | sziború | fürdőnadrág

FOLYTASD EZZEL

Csak ekkor lehet kipróbálni a Bang & Olufsen csúcsmodelljeit Magyarországon

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom