Az ősz legízesebb sajttortájához narancsra és sütőtökpürére is szükség van, szíve-lelke pedig a mézeskalács-fűszerkeverék, aminek köszönhetően hosszú ideig isteni illat lengi majd be a konyhát.
Hozzávalók a tésztához:
- 1 1/2 csésze darált keksz
- 1/2 csésze finomra zúzott pekándió
- 3 evőkanál kristálycukor
- 1/4 teáskanál mézeskalács fűszerkeverék
- 6 evőkanál sótlan vaj felolvasztva
Hozzávalók a krémhez:
- 2 doboz mascarpone
- 1 csésze kristálycukor
- 2 evőkanál liszt
- 1 teáskanálnyi reszelt narancshéj
- 1 evőkanál mézeskalács fűszerkeverék
- egy nagy csipet só
- 40 dkg tökpüré
A tetejére:
- 1/4 csésze narancslekvár
Díszítéshez:
- 1 narancs
- pekándió
Elkészítése:
- Melegítsük elő a sütőt 180 Celsius-fokra! Egy közepes tálban összekeverjük a tészta minden alapanyagát, majd kivajazzuk a tepsit, és egyenletesen eloszlatjuk az aljában. Kissé lenyomkodjuk, majd a sütőben 10 percig sütjük. Az idő elteltével kivesszük a sütőből, és hagyjuk kihűlni.
- A krém hozzávalóit egy tálban simára keverjük, majd ráhalmozzuk a kihűlt kekszmorzsára, és visszatesszük a sütőbe 20-25 percre. A megsült tortát kivesszük és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.
- Rákenjük a narancslekvárt a tortára, majd narancsszeletekkel és pekándióval díszítjük. Frissen fogyasztjuk.
És hogy mi lehet jobb egy tökéletes süteménynél? Három tökéletes sütemény, amit mindenki kedvenc ír krémlikőrje tesz egészen különlegessé.
(Forrás: thespruceeats, fotó: Getty Images)
recept | édesség | desszert | sütemény | mézeskalács
Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod
10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod
Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.
Megnézem, mert érdekel!