Close
Négy csodás brit tengerpart, amiről méltatlanul kevés szó esik

Négy csodás brit tengerpart, amiről méltatlanul kevés szó esik

Ritkán nézelődünk Nagy-Britannia felé, amikor tengerparti nyaralásban gondolkodunk. Pedig érdemes néha északra tendálni, mert a népszerű és ezáltal zsúfolt strandok helyett számos pihentető és szépséges helyre is lehet bukkanni, melyek kevésbé felkapottak (és csöppet sem mellékes módon kevésbé forróak). Mutatunk négy ilyet. 

Kynance Cove, Cornwall

Látva a tenger elképesztő színét és a vidék trópusi tónusú strandját, azt hihetnénk, egy paradicsomi szigetre tévedtünk. A Lizard Nemzeti Természetvédelmi Terület részét képező Kynance Cove apálykor megközelíthető barlangok és egy olyan szikla otthona, amelyen természetes módon nő a vadspárga.

Mivel ez egy árapályos strand, leginkább a tapasztaltabb kalandoroknak való, akik tudják, hogyan navigáljanak biztonságosan az árapály időzítésével.

Talacre Beach, Észak-Wales

Klasszikus homokos strand, gyönyörű kilátással.

A 250 éves és tizennyolc méter magas Point of Ayr világítótorony büszkén áll a parton, karaktert és örökséget kölcsönözve az amúgy is egyedülálló helyszínnek.

A környező területet egyébként különleges tudományos érdekűnek minősítették az ott élő ritka állatfajok miatt.

Talacre Beach homokos partszakasza kilométerekre nyúlik, így mindennap hosszú sétákat lehet tervezni, beleértve a lenyűgöző napfelkeltéket és a talán még csodásabb naplementéket.

Luskentyre Beach, Harris-sziget

A Külső-Hebridák távoli részén található, úgyhogy alaposan meg kell dolgozni érte. Az eldugott part leginkább autósoknak való, a szigetre tartó fő útvonalon ugyanis kompra kell szállni.

A lenyűgöző strand könnyen eltéveszthető, mivel a hozzá vezető út látványos homokdűnékbe torkollik. Az öbölre nyíló kilátás miatt (ideszámítva a hegyeket, a virágokat, a kék eget és az alkalmanként megjelenő vidrákat) mindenképpen megéri a küzdelmet. Akár csónakázhatunk is arrafelé, hogy lássunk gyilkos bálnákat, cápákat és puffinokat. Jól hangzik, nem?

Porthcurno Beach, Cornwall

Igazán egyedülálló élményt kínál, ugyanis azottani sziklák adnak otthont a gránitsziklába épült, a strand felett és gyönyörű kertek között fekvő Minack Színháznak. A nyári hónapokban is tartanak teltházas előadásokat, ezért a csalódások elkerülése végett érdemes időben foglalni.

Maga az öböl sem kevésbé lenyűgöző: türkizkék vizével és bársonyos homokjával egy trópusi paradicsom érzetét kelti.

Bármelyik idegen városba először elutazni nem mindig egyszerű, és egy akkora metropoliszban, mint London, hamar rá lehet jönni, mennyi, de mennyi ki nem mondott szabály létezik, amivel minden vendégnek tisztában kell(ene) lennie. Segítünk elkerülni a turisztikai baklövéseket.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images)

nagy sztori | Nagy-Britannia | utazás | eldugott | tengerpart

FOLYTASD EZZEL

Istenekkel és hősökkel léphetünk be egy különleges univerzumba júniusban Budapesten

Nincs még egy olyan utazási trükk, ami ennyire felháborítja a légitársaságokat

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram