Ha már torkig vagy a szegedi vs. bajai vitával, válogass nemzetközi hallevesek közül az ünnepi asztalra! Mutatunk néhány remek alternatívát a klasszikus helyett.
Cioppino
San Franciscóban készül az igazán különleges cioppino leves, ami tulajdonképpen tökéletes keveréke az olasz és az amerikai konyhának.
Különféle halakat és kagylókat használnak fel elkészítése során, a fogáshoz az inspirációt a tradicionális olasz cacciuccóból merítették. Előételként és tartalmas főételként egyaránt megállja a helyét.
Bouillabaisse
A cioppinóhoz hasonlóan a bouillabaisse is egyaránt tartalmaz halat és kagylóféléket, sőt, néha polipot és tengeri sünt is.
Sáfránnyal, édesköménnyel, fokhagymával és olívaolajjal ízesített, zöldségekben gazdag alaplében főnek tökéletesre a tenger gyümölcsei.
A francia konyha számos más lehetőséget is kínál a hallevesekre, igazán népszerű például az egyszerűségéről híres cotriade is.
Moqueca
A sűrű állagú brazil hallevest kókusztejjel és dende-nek nevezett pálmaolajjal sűrítenek.
A halak mellett garnélát, paprikát, koriandert és lime levet is adnak hozzá, így igazán friss, nyárias ízvilága lesz a fogásnak.
Ukha
Az orosz ukha egy nagyon egyszerű halászlé, amelyet az éppen kifogott halakból készítenek, ideális esetben nyílt tűz fölött, bográcsban.
A levesbe a hal minden része, így a feje is belekerül, friss zöldségekkel, sárgarépával, hagymával, burgonyával gazdagítják.
Ez is érdekelhet:
(Fotók: Getty Images, Pixabay)
tenger gyümölcsei | kagyló | halleves | karácsonyi vacsora | ünnep | karácsony
Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban
Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!
Megnézem, mert érdekel!