Négy nemzet, négy különleges halászlé

Ha már torkig vagy a szegedi vs. bajai vitával, válogass nemzetközi hallevesek közül az ünnepi asztalra! Mutatunk néhány remek alternatívát a klasszikus helyett.

Cioppino

San Franciscóban készül az igazán különleges cioppino leves, ami tulajdonképpen tökéletes keveréke az olasz és az amerikai konyhának.

Különféle halakat és kagylókat használnak fel elkészítése során, a fogáshoz az inspirációt a tradicionális olasz cacciuccóból merítették. Előételként és tartalmas főételként egyaránt megállja a helyét.

Bouillabaisse

A cioppinóhoz hasonlóan a bouillabaisse is egyaránt tartalmaz halat és kagylóféléket, sőt, néha polipot és tengeri sünt is.

Sáfránnyal, édesköménnyel, fokhagymával és olívaolajjal ízesített, zöldségekben gazdag alaplében főnek tökéletesre a tenger gyümölcsei.

A francia konyha számos más lehetőséget is kínál a hallevesekre, igazán népszerű például az egyszerűségéről híres cotriade is.

Moqueca

A sűrű állagú brazil hallevest kókusztejjel és dende-nek nevezett pálmaolajjal sűrítenek.

A halak mellett garnélát, paprikát, koriandert és lime levet is adnak hozzá, így igazán friss, nyárias ízvilága lesz a fogásnak.

Ukha

Az orosz ukha egy nagyon egyszerű halászlé, amelyet az éppen kifogott halakból készítenek, ideális esetben nyílt tűz fölött, bográcsban.

A levesbe a hal minden része, így a feje is belekerül, friss zöldségekkel, sárgarépával, hagymával, burgonyával gazdagítják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

tenger gyümölcsei | kagyló | halleves | karácsonyi vacsora | ünnep | karácsony

FOLYTASD EZZEL

Hét dolog, amit ki kell próbálnod a legszebb horvát nemzeti parkban

Nagyvárosi kalandor a Volvótól

Rendeld meg a Roadster magazin 19. számát!

Hawaiitól Tanzániáig, az egyik legjobb magyar sommeliertől a belga csúcsdizájnerig, az új Rolls-Royce-tól Horvátország titkos gyöngyszemeiig, a Roadster magazin új lapszáma ismét a világ izgalmas, kreatív és hedonistán lüktető ŕétegeibe viszi el olvasóit. Elmegyünk a bécsi három Michelin-csillagos Amadorba, ahol találkozunk Bencze Ádám sommeiler-vel, beszélgetünk Havancsák Terézzel, aki a közelmúltban kezdett el dolgozni az amerikai outerwear brand AETHERnél, Portugáliában kipróbáljuk, milyen a tengerparton száguldozni az új Ferrarival – egész kellemes –, a kortárs irodalom kedvelőinek pedig egy olyan Roadsternek írt Parti Nagy Lajos írással jelentkezünk, ami szerintünk a legjobbjai közé tartozik. Az aktuális számban lesz egy 20 oldalas mellékletünk is, amelynek főszereplője a még mindig rengeteg újdonságot rejtő Horvátország. Ezen kívül is sok színes történetünk van még, úgyhogy ezúttal is érdemes elmerülni a Roadster gazdag és kalandokkal teli világában!

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Mutatjuk mit csinálj Horvátországban, ha elered az eső!
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom