Négy nemzet, négy különleges halászlé

Ha már torkig vagy a szegedi vs. bajai vitával, válogass nemzetközi hallevesek közül az ünnepi asztalra! Mutatunk néhány remek alternatívát a klasszikus helyett.

Cioppino

San Franciscóban készül az igazán különleges cioppino leves, ami tulajdonképpen tökéletes keveréke az olasz és az amerikai konyhának.

Különféle halakat és kagylókat használnak fel elkészítése során, a fogáshoz az inspirációt a tradicionális olasz cacciuccóból merítették. Előételként és tartalmas főételként egyaránt megállja a helyét.

Bouillabaisse

A cioppinóhoz hasonlóan a bouillabaisse is egyaránt tartalmaz halat és kagylóféléket, sőt, néha polipot és tengeri sünt is.

Sáfránnyal, édesköménnyel, fokhagymával és olívaolajjal ízesített, zöldségekben gazdag alaplében főnek tökéletesre a tenger gyümölcsei.

A francia konyha számos más lehetőséget is kínál a hallevesekre, igazán népszerű például az egyszerűségéről híres cotriade is.

Moqueca

A sűrű állagú brazil hallevest kókusztejjel és dende-nek nevezett pálmaolajjal sűrítenek.

A halak mellett garnélát, paprikát, koriandert és lime levet is adnak hozzá, így igazán friss, nyárias ízvilága lesz a fogásnak.

Ukha

Az orosz ukha egy nagyon egyszerű halászlé, amelyet az éppen kifogott halakból készítenek, ideális esetben nyílt tűz fölött, bográcsban.

A levesbe a hal minden része, így a feje is belekerül, friss zöldségekkel, sárgarépával, hagymával, burgonyával gazdagítják.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images, Pixabay)

tenger gyümölcsei | kagyló | karácsony | ünnep | halleves

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom