Íme négy utazási trend, ami biztosan meghatározza 2022-t

Bár tavaly jó pár változást éltünk meg, 2022-ben vélhetően sok minden változatlan marad, beleértve az utazási szabályozásokat, a leállásokat és a Covid okozta váratlan zárlatokat. Szerencsére egyre többen térnek vissza a maihoz képest idillinek tűnő 2019-es állapotokhoz, de úgy tűnik, tucatnyi váratlan kihívással kell idén szembenézni. Viszont már lehet tudni azokat a kulcsfontosságú témákat, amelyek megmutatják az erre az évre érvényes irányt.

Több lesz az utazó munkavállaló

Most, hogy pénzt lehet keresni azzal, hogy egyszerűen csak megosztjuk az utazáshoz köthető sztorijainkat, a közösségi média segítségével egyre többen válnak bloggerré, vagy utazási ügynökké.  Emellett sokan távmunkában dolgoznak, hogy aztán az ebből fakadó rugalmasságot kihasználva összecuccoljanak és a konyhában berendezett íróasztal előtti szenvedés helyett beutazzák a világot.

Az utazóbloggerek releváns információkat közvetíthetnek a kinézett célpontokról, ez a tendencia pedig megnöveli az üzleti és személyes célból tervezett utazások számát és mivel egyre több vállalat dönt a távmunka alkalmazása mellett, várhatóan növekszik a digitális nomád életformát választók száma is.

Megmaradnak a szigorú szabályok

Az utazás visszatérése és a Covid-esetszámok esetleges emelkedése miatt továbbra is szigorúak maradnak a szabályozások. Mivel minden eddiginél több hirtelen leállás történhet, ezért az utazási irodáknak ébernek kell lenniük az óvintézkedéseket illetően.

Azok, akik saját szervezésben és kellő körültekintés nélkül vágnak neki egy tripnek, azt kockáztatják, hogy esetleg olyan lezárt helyeken kötnek ki, ahonnan nem tudnak hazajutni. Az utasoknak ezzel együtt fel kell készülniük a váratlan járatkésésekre és -törlésekre is.

Új helyek jönnek

Elég nagy a verseny a feltörekvő turisztikai szpotok között, ezért a vállalkozások kezdetben gyakran kínálnak majd jelentős kedvezményeket, amíg a népszerűségük nem éri el a kívánt szintet.

Az utazások számának emelkedésével pedig nagy lesz az igény a kevésbé ismert helyek felfedezésére.

Sokan extra szolgáltatásokkal próbálják magukhoz csalogatni az ügyfelet, legyen szó asszisztenciáról, vagy megbízható utazási bloggerekről, akik kezeskednek az általuk ajánlott helyekért.

A járvány miatt az emberek óvatosabban közelednek a zsúfolt helyekhez, inkább kisebb és kevésbé ismert városok iránt érdeklődnek majd.

Aktív pihenés

A már említett sűrűn lakott területek ignorálása miatt a szabadtéri tevékenységek, például a túrázás, a versenyzés, a kerékpározás vagy a sziklamászás köré összpontosulnak a vakációk.

Mindez hatékonyabbá teszi az utazást azok számára, akik kevesebb időt szánnának a tervezésre, ellenben sokkal többet a nyaralás élvezetére.

távmunka egyre szélesebb körben terjed, ez pedig mind többek számára ad semmihez sem fogható szabadságot. A digitális nomádok munkájához interneten és laptopon kívül sok mindenre nincs szükség, így aztán valóban könnyedén dolgozhatnak a homokos tengerpartokról. A fogadó országok a turizmus fellendülését is várják ettől, nem csoda, hogy számos ország külön vízumot vezetett be a számukra.

(Forrás: Traveldailynews, fotók: Getty Images)

trend | nyaralás | utazás | 2022 | nagy sztori

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom