Close
Két sztárséf négykezes vacsorája a legjobb elő Valentin-napi program

Két sztárséf négykezes vacsorája a legjobb elő Valentin-napi program

Két séf, három alkalom, négy kéz, öt fogás. Pontosabban tíz. Felettébb eseménydúsnak ígérkezik Valentin-nap környéke a budapesti Costes Downtownban. 

Az első magyar Michelin-csillagot szállító Costesben, illetve egészen pontosan a belvárosi Prestige Hotel aljában megbújó testvérében, a Costes Downtownban február 11-12-13-án az étterem konyhafőnöke, Tiago Sabarigo és a külföldi kalandozásaiból hazatért Rácz Jenő ad közös vacsorát és mutatja be jövőbeli terveit.

Mint ahogy a közelmúltban mi is megtapasztalhattuk, a Gordon Ramsey által istápolt Tiago Sabarigo head chef csúcskategóriás éttermekben pallérozódott (megfordult többek között a lisszaboni Four Seasons Hotel Ritzben), vicces, szenvedélyes figura, aki imád új módszereket kitalálva dolgozni. Rácz Jenő dolgozott a dániai Noma étteremben, amelyet többször is a világ legjobbjának választottak, a szingapúri L’Atelier Joel Robuchonban, illetve Sanghajban, a Taian Table séfjeként is tevékenykedett.

Mióta hazajött, nem nagyon mutatta meg magát a tévéműsoron kívül, úgyhogy egészen izgalmasnak ígérkeznek a közös esték a Vigyázó Ferenc utcában, ahol mind az öt fogásnak elkészül a Tiago- és a Rácz Jenő-féle verziója is, tehát lényegében tízfogásos menüt kapunk.

A menüsor pedig:

Amuse:
Libamáj custard – Jenő
Pácolt pisztráng – Tiago
Marrenon Brut Rosé, Luberon, France

Előételek:
Burgonya, kaviár – Tiago
Dr Bürklin-Wolf Riesling 2017, Pfalz, Germany
Padlizsán, dashi és lime – Jenő

Első fogások:
Vaddisznó consommé – Tiago
Karfiol, szárított marha, barna vaj hollandi – Jenő
Domaine Des Croix Aloxe-Corton Les Boutiéres 2014, Bourgogne, France

Főételek:
Fürj, sárgaborsó, fekete fokhagyma, kacsa sonka – Tiago
Iberico sertésszűz almás pofa, bacon jam, répa textúrák – Jenő
Weninger Blaufrankisch Hochacker 2013, Burgenland, Austria

Desszertek:
Sajttorta – Jenő
Holdvölgy Szamorodni 2007, Tokaj, Hungary
Passió gyümölcs – Tiago

Részletek és asztalfoglalás itt. 

(Fotók: Dancsecs Ferenc)

Close