Close
Nem jó ötlet egyből kávéval kezdeni a reggelt

Nem jó ötlet egyből kávéval kezdeni a reggelt

Egy alvás szempontjából rosszul sikerült éjszakát általában egy közvetlenül ébredés utáni kávéval igyekszünk kompenzálni – nem biztos, hogy jól tesszük. 

Egy friss tanulmány szerint ugyanis az éhgyomorra elfogyasztott kávé negatívan befolyásolhatja a vércukorszint-szabályozást, illetve növeli a cukorbetegség és a szívbetegségek kockázatát.

“Tudjuk, hogy az emberek majdnem fele, mielőtt bármihez is kezdene, előbb kávézással indítja a napját. Sokan minél fáradtabbnak érzik magukat, annál erősebb kávét készítenek” – mondta James Betts, az angliai Bath egyetem professzora.

“Eddig korlátozott ismeretekkel rendelkeztünk arról, hogy ez milyen hatással van a szervezetünkre, különösen az anyagcserére és a vércukorszint-szabályozására” – folytatta a professzor, majd ismertette egy huszonkilenc önkéntes részvételével végzett kísérlet eredményét.

Az önként jelentkezők többféle éjszakai bánásmódban részesültek (a nyugodt alvástól a folyamatosan megzavartig), majd ébredéskor megkapták a várva várt koffeinbombát, hol csak egy cukros ital elfogyasztása után, hol pedig tisztán éhgyomorra.

A kutatók megállapították, hogy a megzavart alvás nincs különösebb hatással az anyagcserére, a reggeli előtt legurított kávé ellenben ötven százalékkal növelte a vércukorszint-reakciót.

Vagyis egészségünk megőrzése érdekében tanácsos előbb enni valamit, és csak utána elkortyolgatni az ébresztőnek szánt feketét.

Egy szénhidrátban gazdag reggeli előtt pedig úgy egy órával nem érdemes kávét fogyasztani.

Ez is érdekelhet:

(Forrás: CNN, fotók: Pixabay)

FOLYTASD EZZEL
Immár három Sfinx őrzi az Operát – Bemutatkozik a Sfinx Gin & Wine Bar
Hét aranyszabály a tökéletes sült hal elkészítéséhez
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom