Németország legalizálta a kannabiszt, válaszul Ausztria is lépett

Gerhard Karner osztrák belügyminiszter bejelentette, hogy az osztrák rendőrség fokozott ellenőrzéseket fog végezni, többek között civil ruhás rendőrök segítségével, különösen a német határhoz közeli területeken.

Emellett megerősítik a Németországgal közös határok védelmét is arra válaszul, hogy Németország enyhítette a kannabiszra vonatkozó szabályozást. Olyan szakembereket is a határhoz vezényelnek, akik egyértelműen felismerik, ha valaki kábítószer hatása alatt áll.

Illusztráció

Németországban a 18 év feletti német állampolgárok április elsejétől huszonöt gramm kannabiszt birtokolhatnak közterületen, ötvenet pedig otthon, emellett három marihuánanövényt termeszthetnek. Az új törvény azonban továbbra is tiltja a marihuána reklámozását és fogyasztását kiskorúak előtt vagy kiskorúak által.

Tilos a füstölés az iskolák kétszáz méteres körzetében, játszótereken, valamint sportpályákon, akárcsak a gyalogos zónákban reggel hét és este nyolc óra között. Júliustól várhatóan más szabályok is életbe lépnek, és lehetővé válik a kannabiszklubok létesítése.

Miközben Németország lazít, a klasszikus kannabiszúticél szigorít.

(Forrás: Schengen Visa Info, képek: Getty Images)

Németország | legalizálás | törvény | kannabisz | marihuána

FOLYTASD EZZEL

Európa egyik legjobb és legújabb Kia-kereskedése is Budapesten van

Itt úgy alkotják meg az öltönyöd, mintha James Bondnak készítenék

Rendeld meg a Roadster magazin 16. számát!

Itt van a nyár, ami már önmagában remek hír, de azzal tudjuk fokozni a hangulatot, hogy a napokban megjelenik a Roadster magazin legújabb száma is. Mit találunk benne? Ellátogatunk az Azori-szigetekre, Dubajba és megnézzük Isztambul egyik legenergikusabb kerületét, Beyoğlut. Találkozunk a világhírű brit dizájnerrel, Tom Dixonnal, kifaggatjuk az ikonikus fotós, Slim Aarons hagyatékát őrző Getty Images igazgatóját, és Bott Frigyes meghívására Európa legjobb sommelier-jeivel végigkóstoljuk a régió legérdekesebb furmintjait. Elmerülünk a független kiadású zine-ek színes és hangos világába, meglátogatjuk a Tisza Cipő főhadiszállását, megtapintjuk, mit tudnak az ukrán-Kárpátokból érkező kéziszövésű szőnyegek, egy MV Agusta nyergében pedig végigmotorozzuk Szardínia vadregényes hegyeit. Ismét látványos, sok állomásos, 220 oldalas tripet alkottunk, szerintünk érdemes lesz benevezni rá! A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat és a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
“Útra keltünk és összegyűjtöttük a legkiemelkedőbb hazai szállásokat és vendéglátóhelyeket számotokra. Ezek a helyek garantáltan felejthetetlen élményeket kínálnak, legyen szó romantikus pihenésről a Balaton partján vagy egy kulináris felfedezőútról Budapesten.”
Izing Róbert Izing Róbert, főszerkesztő

Legfrissebb ajánlataink

Irány a Roadster Select
teljes adatbázisa
Wellness és luxus: Fedezd fel Magyarország egyik legexklúzívabb wellness paradicsomát
Hirdetés
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom