Close
Aki teheti, ne induljon útnak: állnak a vonatok, hatalmas a káosz Németországban

Aki teheti, ne induljon útnak: állnak a vonatok, hatalmas a káosz Németországban

A német vasutasok péntekre újabb sztrájkot hirdettek, a munkabeszüntetés a csütörtök este Budapestről induló járatokat is érinti.

A német vasúti szakszervezet pénteken hajnali 3 órától délelőtt 11-ig figyelmeztető sztrájkot tart a Deutsche Bahnnál és számos regionális vasúttársaságnál.

A Deutsche Bahn azt javasolja az utasainak, hogy amennyiben tehetik, halasszák el az utazásukat.

Aki nem halaszthatja az utazást, annak érdemes tájékozódnia a DB és a MÁV tájékoztatási felületein illetve ügyfélszolgálatainál. A nemzetközi jegyet online már megváltó utasok közvetlen értesítését már megkezdte a MÁV-Start.

A csütörtökön este Berlinbe induló EuroNight csak a lengyel határállomásig, Rzepinig közlekedik, a németországi szakaszon, Rzepin és Berlin között pótlóbuszok járnak.

A szintén csütörtök este Budapestről induló Kálmán Imre EuroNight stuttgarti vonatrésze csak Salzburgig közlekedik. A Mávinform honlapján elérhető információk szerint a Railjet xpress, a Hungária EuroCity, Metropol EuroNight és a Kálmán Imre EuroNight járatai is érintettek.

Pénteken a Németország felé, valamint felől közlekedő Railjet xpress vonatok csak Salzburgig, illetve Salzburgtól közlekednek, a németországi szakaszon kimaradnak. Kivétel ez alól a Keleti pályaudvarról 7:40-kor induló és a Münchenből 13:29-kor induló railjet.

A Hungária EuroCity Budapesttől csak Prágáig közlekedik pénteken, míg a Hamburgból Budapestre induló Hungária EuroCity a németországi szakaszán kimarad, csak Prágától közlekedik. A pénteken Stuttgartból Budapestre induló Kálmán Imre EuroNight csak Salzburgtól közlekedik, Stuttgart és Salzburg között nem jár.

Az április 18-ig megváltott, április 21-re Németországba vagy a visszaútra szóló menetjegyek díjmentesen visszaválhatók vagy április 23-ig a jegyen feltüntetett viszonylatban felhasználhatók. Új jegy vásárlása esetén a vasútvállalat csak a még elérhető ajánlatokat tudja biztosítani. Amennyiben csak drágább jegy kiadása lehetséges, akkor a két jegy ára közötti különbözetre méltányossági kérelmet lehet benyújtani az ügyfélszolgálathoz.

A menetjegy visszaváltását vagy más időpontra érvényesítését a nemzetközi jegypénztárakban, az elektronikusan vásárolt jegyek esetében az [email protected] címen lehet kérni.

Amikor épp nincs sztrájk, Németország kedvezményes bérlettel csábítja vonatozásra az utazókat, és a kezdeményezésről Magyarország is példát vett.

(Forrás: MTI, képek: Unsplash)

 

sztrájk | vasút | vonat | Németország

FOLYTASD EZZEL

Háromnapos kanyartúra négy ország érintésével a Júliai-Alpokban, egy igazán klassz túramotorral, a régió legszebb útjain

Amikor megérint a prémium autózás érzése – a Pappas Auto három évtizede hazánk élvonalában

Rendeld meg a Roadster magazin 12. számát!

Itt a nyár, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 12. száma. Mit találunk benne? Mutatunk pár remek helyet Sydneyben, egy helyi segítségével felfedezzük Torinót, kipróbáljuk milyen az egyik legújabb bringás trend, a gravelezés, és leteszteljük a Mazda CX 60-asát. Leülünk beszélgetni a Lissoni vezető építészével, bejárjuk az újjászületés előtt álló Gellértet, kifaggatunk egy portugál borászt, Daniel Niepoortot, és leültetünk egy asztalhoz öt izgalmas egyéniséget. Interjúzunk Alessanadro Gaultieri parfümkészítővel, akit a szakma legveszélyesebb orrának tartanak, ukulelézett nekünk Wolfgang Puck egyik közeli munkatársa, Tetsu Yahagi, és bejárjuk Ahn Tuan és társai legújabb, frissen megnyitott budapesti éttermeit. Kiderítjük, képes lehet-e a ChatGPT megírni a következő bestsellert, megnézünk közelről öt lélegzetelállító hotelt, és bemutatjuk a skandináv dizájn állócsillagait is. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram