Ezentúl korlátozások nélkül utazhatnak a magyarok Németországba

Megszűnnek a beutazási korlátozások.

A Külügyminisztérium honlapján olvasható, hogy a német hatóságok megváltoztatták Magyarország járványügyi besorolását, ennek értelmében

a Magyarországról Németországba beutazó személyeknél megszűnnek a beutazási korlátozások.

Vasárnaptól már nincs karanténkötelezettség, előzetes regisztrációra és tesztre sincs szükség akkor, ha valaki nem repülővel utazik. Ha viszont repülnénk, akkor teszttel vagy az oltási igazolvánnyal lehet belépni az országba.

Emellett fontos tudni, hogy ha kocsival mennénk és Ausztriában is megállnánk egy időre, akkor, először az osztrák előírásoknak kell megfelelnünk, de ott viszont van regisztráció és ellenőrzik az oltási igazolást. Ha viszont csak átutaznánk Ausztrián, akkor a német feltételeknek kell megfelelnünk, amennyben ezt megfelelően alá tudjuk támasztani.

Nem csak Németország, hanem ez az apró balkáni ország is enyhített a korlátozásokon, a horvátokhoz pedig már érkezik az uniós Covid-igazolvány.

(Fotók: Unsplash, forrás: Telex)

Németország | kocsi | beutazás | védettség | oltás

FOLYTASD EZZEL

Ezzel a tíz fantasztikus dizájntárggyal a legmenőbb hellyé teheted az otthonod

10+1 ikonikus és gyönyörű lámpa, ami garantáltan feldobja az otthonod

Rendeld meg a Roadster magazin 14. számát!

Beköszöntött a tél, és vele együtt megérkezett a Roadster magazin legfrissebb, 14. száma. Mit találunk benne? Kajakkal bejárjuk Grönland izgalmas és lenyűgöző helyeit, találkozunk a világ egyik leghíresebb párterapeutájával, Esther Perellel, és a Netflix által világhírűvé vált dél-koreai séffel, Jeong Kwannal, motorral részt veszünk a Balkan Rallyn, és beszélgetünk Kelecsényi Milán férfiruha-készítővel is. A Dél-afrikai Köztársaságban teszteljük, milyen az új AUDI Q8, és elbeszélgetünk a zoknik Rolls Royce-át gyártó Iszató Nisigucsival is. Elmegyünk egészen Kenyáig, hogy elefántokat nézzünk, az Őrségben kipróbáljuk, milyen a régió legújabb kabinháza, a Kástu, bemutatjuk a Déryné Kenyeret, a város új pékségét, teszteltjük az új elektromos KIÁt, ezen kívül pedig találkozunk még Berki Blanka topmodellel, Áron Eszter divattervezővel és sokan másokkal. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Iratkozz fel a hírlevelünkre!
Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom