Close
Igen komoly nemzetközi díjat kapott a Budapest Airport

Igen komoly nemzetközi díjat kapott a Budapest Airport

Az Európai Repülőterek Nemzetközi Tanácsa (ACI Europe) díját, az ACI Eco-Innovation Award elismerését a Budapest Airport kapta fenntarthatósági programjáért. 

A klímaváltozás témában odaítélt díjat a budapesti reptér elsősorban a fenntartható közlekedést fókuszba helyező, illetve e-mobilitást népszerűsítő programjáért és fejlesztéseiért kapta – közölte a repülőteret üzemeltető társaság.

Az ACI Europe Eco-Innovation elismerését kedden online díjátadó keretében adták át a Budapest Airportnak.
A közleményben kiemelték, hogy a Budapest Airport számára a fejlesztések során kulcsfontosságú szempont a fenntarthatóság, a Greenairport programban a repülőtéri partnerekkel, vállalatokkal és hatóságokkal közösen dolgoznak a Liszt Ferenc Repülőtér fenntarthatósági tervein. Ennek egyik hangsúlyos eleme a repülőteret érintő mobilitás fejlesztése, amelynek célja a repülőtérhez köthető közlekedési, illetve ingázási tevékenységek környezeti hatásainak csökkentése a repülőtér területén és környezetében.

A Budapest Airport a saját és a földi kiszolgáló partnerek flottájában is ösztönzi az elektromos járművek használatát.

Az elmúlt időszakban hetvenhat földi kiszolgáló járművet cseréltek le, ezzel a repülőtér évente mintegy 120 ezer liter üzemanyagot spórol meg, és évi háromszáz tonnával csökkenti szén-dioxid-kibocsátását.

A tájékoztatásban kitérnek arra, hogy a Budapest Airport tíz flotta- és menedzserautót cserélt elektromos vagy hibrid modellre, ezzel további 19 ezer liter üzemanyagot megtakarítva és évi ötven tonnával mérsékelik a szén-dioxid- kibocsátást. Az elektromos és hibrid járművek számára a Budapest Airport eddig negyvenkét töltőt telepített, amelyek száma az egyre növekvő igénnyel összhangban folyamatosan nő.

Az autómegosztó szolgáltatók és a Főtaxi számára dedikált parkolóhelyeket, elektromos töltőállomást adtak át, ezzel támogatják az utasok fenntartható közlekedését, a munkatársak pedig a Budapest Airport és az Oszkár közös programjának segítségével is eljuthatnak a repülőtérre.

Az üzemeltető folyamatosan dolgozik a tömegközlekedés javításán és a kerékpárutak fejlesztésén is, eddig mintegy két és fél kilométer hosszú kerékpárutat létesített a Budapest Airport, a vasúti összeköttetés létesítését pedig maximálisan támogatják – írják a közleményben.

Rolf Schnitzler, a Budapest Airport vezérigazgatója a közleményben elmondta, a Budapest Airportnál a fenntarthatóságot a vállalat egyik fő stratégiai elvévé tették, a földi személyszállítás optimalizálása hatalmas potenciált rejt a környezetbarátabb működés érdekében.

A Budapest Airport három éve fenntartja karbonsemleges státuszát, egyensúlyban tartva az energiatermelést és -felhasználást, ezzel teljes mértékben ellensúlyozva a szén-dioxid-kibocsátást. A cég tavaly csatlakozott a NetZero by 2050 elnevezésű kezdeményezéshez is, amelynek lényege, hogy legkésőbb 2050-ig a repülőtér működéséből eredő szén-dioxid-kibocsátást nullára csökkenti – olvasható a közleményben.

Ez is érdekelhet:

(Fotók: Getty Images)

FOLYTASD EZZEL
Korlátozások és nagy remények: Így indul az idei síszezon Európában
Borzalmas a járványhelyzet Kárpátalján, a legszigorúbb besorolás jön a régióban
Rendeld meg a Roadster magazin 6. számát!
Őszi-téli lapszámunkban ismét megnövelt terjedelemben, 224 oldalon a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet. Felsorolni is nehéz, mennyi izgalmas történetet meséltünk el az új számban, de ha szeretnél többet tudni, akkor kattints ide az alábbi linkre! Megnézem, mert érdekel!
Close
HELLO, EZ ITT A
ROADSTER
Kövess minket a Facebookon!
Történetek, amiket nem fogsz elfelejteni!

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Iratkozz fel a Roadster hírlevelére, hogy mindig értesülj a legizgalmasabb hírekről, sztorikról és véleményekről az utazás, a dizájn és a gasztronómia világából!
Feliratkozom