Close
Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

Lebilincselő videó készült az emberek nélküli metropoliszról

A koronavírus-járvány a szerencsésebbeknek talán egy egyre távolibb emlékké válik. Vannak azonban lelki és képi lenyomataink a lezárásokról és a néptelen utcákról.

És talán sokakban ott munkál valahol a szorongás is, hogy újra megtörténhet, amit elmúltnak hiszünk. Ezt a hangulatot jeleníti meg In limbo (Bizonytalanságban) című, költői videójában Tim Sessler, aki

az emberek nélküli New Yorkot mint reliktumot fedezi fel, annak minden elvontságával, álomszerűségével.

Elhagyatottan állnak a felhőkarcolók, az ikonikus utcák és hidak, akárcsak a Staten Islanden kidobott, régi vontatóhajók, vizuálisan tükrözve a világjárvány alatti bizonytalanságot és kétségbeesést.

Még régebbre kalauzol ez a videó, amelyben az 1911-es New York elevenedik meg, itt pedig 1945-ben láthatjuk a várost, újraszínezett változatban.

(Kép forrása: Getty Images)

video | járvány | karantén | new york | lezárás

FOLYTASD EZZEL

Látványos videó mutatja meg, hogyan lett Isztambul két kontinens szerelemgyereke

Ha várod már az igazi tavaszt, ez a videó neked szól

Rendeld meg a Roadster magazin 10. számát!

Izgalmas, színes és gazdag. Ha három szóval kellene jellemeznünk legújabb, jubileumi kiadásunkat, akkor ezeket a szavakat választanánk. Miért mondjuk ezt? Mert megjártuk Kappadókiát, Valenciát és Kelet-Tirolt. Találkoztunk a háromszoros olimpiai bajnok Szilágyi Áronnal, a világ egyik legérdekesebb újságírójával, Malcolm Gladwell-lel, a provokatív, magyar származású fotóssal, Pol Kuruczzal, plusz összehoztunk az eddigi legvidámabb borítónkat, amivel Budapestet ünnepeljük. A magazin egyéb oldalain a tőlünk megszokott kompromisszummentes színvonalon számolunk be az utazás, a dizájn, a divat, a gasztronómia kifinomult világának történéseiről, és mindarról, amiért az életben rajongani lehet.

Megnézem, mert érdekel!
Instagram